Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2012 m. spalio 22 d.

Idėjos, atsirandančios bendradarbiaujant

Projektas, skirtas pingvinams gelbėti
Šaltinis: Skeinz.com


Susibūrę draugėn aktyvūs ir kūrybingi žmonės gali sukurti įspūdingų darbų. Bendradarbiaudami jie dalijasi mintimis, pritaiko geriausius savo įgūdžius, motyvuoja vieni kitus veikti, skatina laikytis darbų plano. Įvairių sričių specialistų inicijuoti ir kartu įgyvendinti projektai neretai stebina - jie apima sritis nuo aplinkosaugos iki pramogų.



Ekologija, aplinkosauga. Jeigu jums artimos aplinkosaugos idėjos, jeigu norite atkreipti visuomenės dėmesį į perdirbimo naudą, galite pasiūlyti rankdarbių kūrimo iš netradicinių medžiagų projektą vietinėms „žaliųjų“ organizacijoms, ekologiškų prekių parduotuvėms (siūlant surengti rankdarbių iš ekologiškų medžiagų mokymus pirkėjams).
Italas Ivano Vitali (jo kūriniai - čia) nusprendė pakeisti pabodusias įprastas medžiagas, kurias naudojo savo kūriniams. Jis karpo senus laikraščius juostelėmis, rūšiuoja pagal spalvas, vynioja į kamuolius ir, megzdamas specialiais virbalais, sukuria suknelių, pirštinių, šalikų. Šių kūrinių eksponavimas tampa žinute kitiems - „saugoti gamtą“.

Pirštinės iš popieriaus juostelių


Siūlų parduotuvė Naujojoje Zelandijoje kvietė bendradarbiauti žmones, norinčius pagelbėti pingvinams, kai didžiulis naftos kiekis išsiliejo į vandenį. Ant pingvinų kūnų patekusi nafta atima gebėjimą palaikyti įprastą kūno temperatūrą, todėl buvo paskelbta iniciatyva megzti ir aukoti megztinius pingvinams - siūlų parduotuvė išplatino specialias megztinių schemas. Projektas buvo itin sėkmingas - megztinių atsiųsta gerokai daugiau nei reikėjo; likusiais buvo apvilkti pliušiniai pingvinai, kurie parduoti elektroninėje parduotuvėje, o surinktos lėšos paskirstytos pingvinų tyrimų centrams.


Vaikai ir jų gerovė. Įdomių ir jaukių erdvių vaikams kūrimas, siekis paremti vaikų globos namus, ligonines, vaikų centrams, surinkti lėšų įvairioms ligoms diagnozuoti taip pat skatina jungtis į bendruomenes. 
Keletą metų iš eilės paremti vaikus prekiaujant savo rankdarbiais kviečia „Kokonas“: sukviečia mugės dalyvius, bendrauja su vaikų centrų atstovais, mugės patalpų savininkais. Rezultatai džiuginantys; kaskart sulaukiama didelio palaikymo ir teiravimosi apie kitą mugę. 
Japonų menininkė  Toshiko Horiuchi MacAdam nunėrė vaikų žaidimo aikštelę - ryškią, neįprastos tekstūros, šiltą. Tokia aikštelė įkurdinta nacionaliniame parke Tokijuje, susitarus su vietos valdžia ir projektą suderinus su inžinieriumi.




Pramogos. Rankdarbiai stipriai kratosi močiučių rankdarbių įvaizdžio ir yra perkeliami į kultūros, pramogų sritį. Jie tampa šiuolaikiški, stebinantys; jų tiek daug, tokių spalvotų!
Gal pažįstate muzikos grupės narių, kurie ieško naujo įvaizdžio ar naujų idėjų? Pasisiūlykite sukurti ką nors jiems. Įkvėpimu galėtų tapti muzikos grupė „Seventeen Evergreen“ ir jų dainos vaizdelis:



Psichodeliniai nėriniai, režisūra, muzika - akivaizdu, jog rezultatui pasiekti reikėjo bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžių.
Žavitės interjero kūrimu? Galbūt pavyktų susipažinti su kaimo turizmo sodybos šeimininkais, viešbučio valdytojais, svečių namų savininkais ir pristatyti jiems savo idėjas?
Mezgimo meistrė  Kate Jenkins mielai sukūrė megztą viešbučio Pelirocco kambarį Braitone, Didžiojoje Britanijoje. Lempos, užuolaidos, užtiesalai, telefonas - viskas perdėta, komiška, jauku, neįprasta, todėl kambarys tapo traukos centru turistams.

Megztas viešbučio kambarys


Šios idėjos - nėriniai ir mezginiai, tačiau bendradarbiavimo sritys ir tikslai puikiai tinka įvairių rankdarbių kūrėjams. Bendraminčių galite rasti, apsilankę „Rinkodaros rankdarbiams“ skyrelyje „Nuorodos“.

Daugiau idėjų rankdarbių projektams galite rasti straipsnyje „Išgarsėti sukuriant neįprastą rankdarbį“. Be to, sritis, kurią remiate savo veikla, kurioje bendradarbiaujate, tampa ir jūsų verslo įvaizdžio dalimi, pozicija, kurią demonstruojate: jūs - ekologiškas, jūs - inovatyvus, jūs - besirūpinantis kitų gerove, visuomeniškas.

Nežinau, kaip jums, bet man šios idėjos atrodo įkvepiančios - tikras kūrybos, gerumo, bendradarbiavimo triumfas! Ar šitie pavyzdžiai neįrodo, jog rankdarbiai - didžiulė jėga?


Vilija Butėnienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...