Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2012 m. spalio 14 d.

Užsienio patirtis: amatų ir menų turgelis Kembridže



Saulėtą ir šiltą šeštadienį nepraleidau progos aplankyti vietinio rankdarbių turgelio Kembridže. „All Saints Garden Art&Craft Market“ nuolat veikia pačiame Kembridžo miesto centre, jaukiame trikampio formos skverelyje po didžiuliu kaštonu. Rankdarbius čia parduoda patys kūrėjai (turgelio šūkis - „Mes pagaminome tai, ką parduodame“), o tradicija tęsiame daugiau nei trisdešimtmetį.



Rankdarbiai. Turgelis žavi savo įvairove: papuošalai, aksesuarai, paveikslai, žvakės, atvirukai, magnetukai šaldytuvams, pyragaičiai, pagalvėlės, vazonai. Dideli įspūdi palieka segės, pagamintos iš senovinių metalinių šaukštų: prabangos įspūdis kuriamas, parduodant šaukštą ir greta jo įsegtą segę aksomu išklotoje dėžutėje (kaina - apie 30 svarų sterlingų). Nuotaikingi ir stilingi laikrodžiai, kurių ciferblatas pagamintas iš diskų ir mažų muzikos plokštelių (kaina - apie 10 svarų sterlingų). Magnetukai šaldytuvui eksponuojami ant žalsvai melsvų senoviško šaldytuvo durų. Magnetukų tematika - įvairių koncertų, spektaklių, kino filmų bilietai. Taip pat siūloma megztų kumštinių pirštinaičių, veltinio skrybėlių ir rankinių.

Amatų ir menų turgelis Kembridže


Rankdarbių rinkodara. Vizitinių kortelių turėjo vos kas aštuntas rankdarbių kūrėjas. Labai rekomenduoju apsilankyti interneto svetainės adresu, nurodytu pirmoje vizitinėje kortelėje - pasigrožėkite britų sukurtais dirbiniais iš įprastų stalo įrankių.

Rankdarbių kūrėjų vizitinės kortelės, kurias pavyko gauti turgelyje
Daugelis pardavėjų didžiuojasi, jog rankdarbiai sukurti Kembridže - tokį prirašą galima matyti jų prekystalių iškabose. Stiklo ir keramikos dirbiniais prekiaujanti mergina parengė specialią pristatymo formą: čia pat, turgelyje, galite išsirinkti jums patikusią dovaną ir, užpildę minėtą formą, nusiųsti dovaną savo bičiuliui. Patys prekystaliai dailūs, tačiau man didesnį įspūdį paliko lietuvių išradingumas mugėse.


Vilija Butėnienė


2 komentarai:

teraziki rašė...

Kembridže tikrai graži architektūra ir pati miesto kultūra labai įvairi :) Tikrai verta aplankyti ir pasigrožėti, ne tik trumpam bet ir ilgesniam laikui. O dar ir skrydžių yra iš Vilniaus tiesioginių, kiek pažiūrėjau https://lektuvubilietai.lt/ tai tikrai yra iš ko rinktis :)

Guarana rašė...

O kaip jūs vertinate jų rankdarbių rinkodarą? Jie labiau pažengę ar mes su pateikimu, vizitinėmis? Skrisime į Angliją kitą mėnesį (su https://skrendu.lt/), esame rankdarbių fanatikai ir ieškome autorių su geromis idėjoms bei norime juos taip paremti ir pardavinėti jų gaminius internete ar kreipti į butykus

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...