Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2012 m. lapkričio 3 d.

Ką aplankyti besidomintiems rankdarbiais? Mugių ir parodų sąrašas

Kai kurie kūrėjai sako, jog parodose nesilanko norėdami išlaikyti savitą stilių ir idėjas. Visgi šis straipsnis - ieškantiems įkvėpimo,  patikimų tiekėjų, besidomintiems naujomis technologijomis, medžiagomis. Įvairiose pasaulio vietose vykstančios rankdarbių parodos, mugės ir muziejai kviečia nuolat tobulėti ir susipažinti su naujomis tendencijomis rankdarbių versle. Šiame straipsnyje - apie kelias svarbiausias muges.



h+h cologne

„h+h cologne“ - tarptautinė rankdarbių ir hobio mugė Vokietijoje, skirta rankdarbių verslo profesionalams, ir yra laikoma vienu svarbiausių renginių rankdarbių sektoriuje. Daugiau nei 280 mugės dalyvių iš 34 pasaulio šalių pristato įvairias priemones, skirtas megzti, nerti, siūti, siuvinėti, taip pat ir rankdarbius. Parodą aplanko apie 11 500 lankytojų.

Vaizdelyje galite peržiūrėti trumpą parodos pristatymą:



Parodoje „h+h cologne“ galėsite apžiūrėti audinių, siūlų pavyzdžių, pavartyti naujienų katalogų, nusipirkti rankdarbių knygų, susipažinti su knygų autoriais, pabendrauti su specialistais iš įvairių pasaulio šalių, dirbtuvėse išmokti rankdarbių - papuošalų, aksesuarų - gamybos paslapčių, pasimėgauti teatralizuotais rankų darbo gaminių pristatymais ant podiumo. Į norimas dirbtuves vertėtų užsiregistruoti iš anksto, nes dalis būna rezervuotos dar neprasidėjus mugei.
Mugė kasmet vis labiau populiarėja: daugėja mugės dalyvių, didėja lankytojų srautas; mugės organizatorių ir dalyvių nuomone, susidomėjimas šia paroda rodo, jog rankdarbių sektorius atsigauna ir vis labiau stiprėja. Tendencijų tyrinėtojas profesorius P. Wippermannas teigia, jog rankdarbiai taps vienu populiariausių laisvalaikio užsiėmimu Vokietijoje. Taip pat parduodama itin daug rankdarbių galutiniams vartotojams: pirkėjai rankų darbo gaminiams 2011-aisiais išleido 1 milijardą eurų - 2,5 proc. daugiau nei ankstesniais metais. Palanki rankdarbių sektoriaus plėtra leidžia daryti išvadas, jog rankdarbiai yra tendencija, galimybė išreikšti savo gyvenimo būdą.

Data: 2013 kovo mėnuo
Trukmė: 3 d.
Kaina lankytojams: 12 eurų 1 d., 20 eurų 3 d.

Il mondo creativo

Paroda „Il mondo creativo“ („Kūrybos pasaulis“) Italijoje pritraukia apie 45 000 lankytojų.
Rankdarbių parodoje organizuojamos įvairios dirbtuvės (jų priskaičiuojama apie 700), todėl skelbiama, jog renginys itin patiks „pasidaryk pats“ mėgėjams. Parodos ekspozicijos susijusios su nėrimu, mezgimu, skiautinių siuvimu, papuošalų, dirbinių iš popieriaus ir veltinio gamyba, skrebukų, dekupažo kūrimu, siuvinėjimu ir daug kitų.



Data: 2013 lapkričio mėnuo
Trukmė: 3 d.

Kaina lankytojams: 10 eurų 1 d., 12 eurų 3 d.

Kreativ - and Bastelwelt

Kasmet lapkričio pabaigoje vykstanti kūrybos ir hobio mugė Pietų Vokietijoje pritraukia daug lankytojų - artėjant Kalėdoms ši mugė tampa traukos centru norintiems dovanoti rankų darbo dovanas. Mugės metu organizuojama daug seminarų - jų skaičius siekia iki 100 - ir kūrybos dirbtuvių. Renginys apima platų spektrą rankdarbių: siuvimą, siuvinėjimą, mezgimą, audimą, origami, skrebinimą, floristiką, lėlių, meškiukų gamybą ir pan.
Maždaug 160 000 lankytojų ateina pasižvalgyti, sužinoti naujovių, apsipirkti su nuolaida, gauti patarimų rankdarbių gamybos klausimais iš patyrusių specialistų.

Vaizdelyje galite peržiūrėti dalyvių įspūdžius iš 2011-aisiais vykusios mugės:




Data: 2013 lapkričio mėnuo
Trukmė: 4 d.

Kaina lankytojams: 12 eurų.


SMAC

Kartą per metus Paryžiuje vykstantis renginys pritraukia gausų būrį rankdarbių sektoriaus atstovų: rankdarbių prekybos mažmenininkų, rankdarbių priemonių prekybos mažmenininkų, amatų mokyklų atstovų, rankdarbių leidinių atstovų ir kitų. SMAC kasmet pritraukia apie 400 rankdarbių verslo prekių ženklų. Parodoje dalijamasi sektoriaus naujienomis, kuriame vertingi verslo ryšiai.



Data: 2013 kovo mėnuo
Trukmė: 2 d.

Tendances Creatives

Keliuose Prancūzijos miestuose vyksta rankdarbių paroda „Tendances Creatives“: lankytojai kviečiami sugalvoti, atrasti, sukurti, įsivaizduoti ir pritaikyti tai, ką pamatė parodoje. Pamatyti galima daug:  karoliukai, sagos; siuvinėjimas, skrebinimas, popieriaus miniatiūros ir pan. Organizuojami seminarai-dirbtuvės nedidelėms žmonių grupėms - mokoma naujų gamybos metodų.

Vaizdelis iš mugės - čia:





Data: 2013 sausio mėnuo (kiekviename iš miestų paroda vyksta skirtingu metu, vis kitą mėnesį)
Trukmė: 4 d.

Kaina lankytojams: 7 eurai


Harvest Festival

Festivalis vyksta įvairiuose JAV miestuose. Šimtuose prekystalių siūloma apžiūrėti ir įsigyti JAV kūrėjų pagamintų rankdarbių: papuošalų, drabužių, muzikos instrumentų ir pan. Renginys turi gilias tradicijas ir organizuojamas jau 40 metų, kasmet jį aplanko apie 15 000 žmonių. Komisija griežtai atrenka festivalio dalyvius - riboja jų skaičių tam tikroje kategorijoje, todėl atrenkami tik geriausieji.



Data: 2013 rugsėjo mėnuo (kiekviename iš miestų renginys vyksta skirtingu metu, vis kitą mėnesį)
Trukmė: 3 d.

Kaina lankytojams: 9 doleriai

Craft and Quilt Fair

Renginys vyksta įvairiuose Australijos miestuose, prasidėjęs pavasarį, rankdarbių gerbėjus džiugina iki rudens vidurio. Kaip ir kitos rankdarbių mugės, pastaroji neapsieina be dirbtuvių, rankdarbių naujienų. Apsilankius galima atrasti idėjų skrebinimui, siuvimui, siuvinėjimui, mezgimui, atvirukų gamybai, nėrimui, skiautinių ir papuošalų gamybai.





Data: 2013 vasario mėnuo (kiekviename iš miestų renginys vyksta skirtingu metu, vis kitą mėnesį)
Trukmė: 4 d.

Kaina lankytojams: 1 d. - 17 dol., 2 d. - 32 dol., 3 d. - 46 dol., 4 d. - 59 dol. Grupėms, šeimoms taikomos nuolaidos.


Scrapbook & Papercraft Expo

Popieriaus rankdarbių gerbėjai turėtų nekantriai laukti kovą ir birželį Australijoje vykstančios skrebukų ir popieriaus rankdarbių parodos. Renginyje apsilanko geriausi šios srities rankdarbių meistrai; parodos lankytojai gali klausytis paskaitų, dalyvauti dirbtuvėse, apžiūrėti parodą, nusipirkti rankdarbių kūrybos reikmenų ir leidinių, dalyvauti konkursuose.



Data: 2013 kovo, birželio mėnuo (kiekviename iš miestų renginys vyksta skirtingu metu, vis kitą mėnesį)
Trukmė: 3 d.

Kaina lankytojams: 1 d. - 15 dol., 2 d. - 28 dol., 3 d. - 40 dol. Grupėms taikomos nuolaidos.



Kuriame iš šių renginių labiausiai norėtumėte apsilankyti?


Vilija Butėnienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...