Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2012 m. rugsėjo 10 d.

Mugė Panevėžyje: akimirkos



Panevėžyje rugsėjo 7-9 dienomis vykusi mugė sulaukė daug smalsuolių: gėrybes ant prekystalių buvo galima ramiai apžiūrinėti vaikštinėjant Senvagėje, Laisvės aikštėje ir Kranto gatvėje. Kaip ir pernai, šįmet netrūko tradicinių rankdarbių. Įdomesnių prekystalio pasirinkimų buvo galima pastebėti vos kelis - Panevėžio mugei gerokai stigo spalvų ir nuotaikų, kurios jau įprastos sostinės ir Šiaulių mugėse.









Mugės apžvalga negali apsieiti be pačios mugės vietos pristatymo - Senvagės, esančios pačiame Panevėžio centre.



Netrūko pasiūlos ir norintiems rankdarbiauti:



Mugėje galima buvo pastebėti išradingų pardavėjų darbų: stilingą palapinės iškabą, įdomų veidrodį, papuošalų stendą-skėtį.


Kartais rankdarbius gožė bananų ir medinės dėžės, margarino indeliai ir nejaukios palapinių sienos...


Ir vis pamąstymų sukelia išradingi mugėse dalyvaujančių maisto pardavėjų sumanymai. Pavyzdžiui, mėsos gaminių prekystalį reprezentuojanti šerno iškamša. Kai kam toks sprendimas gal kiek nemalonus atrodo, tačiau taip atkreipiamas mugės lankytojų dėmesys į patį prekystalį - taip būsite pastebėtas tarp daugelio kitų pardavėjų. 


Kitais metais Panevėžys švęs 510-ųjų metų jubiliejų - tikėtina, jog mugė bus dar įspūdingesnė ir gausesnė. Rankdarbių kūrėjai visus metus kurs ir tobulins savo gaminius, o mugės metu galbūt galėsime pasidžiaugti ne tik pačiais rankdarbiais, bet ir išradingesniais prekystaliais.


Ar jūs lankėtės šiųmetėje Panevėžio mugėje? Kokie jūsų įspūdžiai?


Vilija Butėnienė

2 komentarai:

pupsikas rašė...

Sveiki! Panevėžio mugė - įdomi, kupina spalvų, tačiau nustebino kai kurių pardavėjų išradingumas pateikiant prekes :) Tai iš ties labai smagu! Smagu ir džiugu, jog nuolat daugėja tokių išradinguolių.
Tiesa, kiek teko išgirsti, šerno galva, kuri matoma vienoje iš nuotraukų - sukėlė įvairių pastėjimų iš pirkėjų pusės. Vieniems tai buvo tikrai išradinga iškaba, o kitiems - kažkas baisaus ir pan. Bet manau, jog nevertėtų klausyti nepatenkintųjų nuomonės. Visada tokių buvo ir bus;)
O visiems, kurie prekiavo - linkiu gerų įspūdžių ir originalumo ateityje :)

Redecórate con Lola Godoy rašė...

More beautiful your blog. Kiss from Spain

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...