Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2012 m. sausio 18 d.

Kaip parduoti daugiau rankdarbių „Etsy“ parduotuvėje? (2 dalis)



1-os dalies tęsinys 

Skirkite dėmesio pirkėjų aptarnavimui. Kuo geresnis aptarnavimas, tuo didesnė tikimybė, jog pirkėjas sugrįš ir kitą kartą. Nepalikite pirkėjo nežinioje – išsiųskite elektroninį laišką, kuriame patvirtinate pasirinktą kūrinį, jo spalvą ir kitas detales. Į pirkėjams iškilusius klausimus pasistenkite atsakyti kaip įmanoma greičiau. Rankdarbių grąžinimo sąlygas nurodykite aiškiai ir išsamiai. Tokiu būdu rankdarbių pirkimas internetu taps paprastesnis ir patogesnis, o patenkinti pirkėjai sugrįš. 

Išradingai supakuokite rankdarbius. Išvyniojus siuntinį, pirmiausia pamatoma pakuotė. Ji palieka stiprų įspūdį, todėl svarbu apgalvoti derančios pakuotės dizainą, mielas smulkmenas-priedus. 

Sukurkite gerbėjų puslapį socialiniame tinkle „Facebook“. Tai vieta, kurioje galėsite skelbti naujienas apie naujas rankdarbių kolekcijas ir renginius, kuriuose ketinate dalyvauti. Sujunkite savo „Etsy: parduotuvę su „Facebook“ gerbėjų puslapiu (nuoroda čia). 

Sukurkite „Twitter“ paskyrą. Šiame socialiniame tinkle skelbkite naujienas, kurios susijusios su jūsų rankdarbiais ir su kitomis jus dominančiomis sritimis. 

Junkitės į grupes. Prisijunkite prie jus dominančių „Etsy“ grupių, kuriose nariai dalijasi naudingais patarimais apie rankdarbių pardavimą ir viešinimą. 

Komentuokite kituose tinklaraščiuose. Per dieną aplankykite iki 10 tinklaraščių: pasidomėkite, ką nauja siūlo kiti kūrėjai, pakomentuokite jums patikusį įrašą. Jei jūsų komentaras bus naudingas ir įdomus kitiems svetainės lankytojams, jie spustels jūsų vardą šalia komentaro ir apsilankys jūsų tinklaraštyje. 

Nuolat tobulinkite savo parduotuvę. Kai rankdarbių pardavimas sumažėja, pats metas kibti į darbus ir planuoti. Tobulinkite kūrinių nuotraukas, skirkite dėmesio jų aprašymams, sukurkite naujų rankdarbių, atnaujinkite ar sukurkite pakuotę. Pradėkite planuoti didesnį pardavimą ateinantį sezoną. 

Pasidžiaukite savo pasiekimais. Įvertinkite savo pasiekimus praėjusiais metais, per visą rankdarbių kūrimo ir pardavimo laikotarpį. Ką nauja išmokote? Kas, jūsų nuomone, lėmė sėkmingą pardavimą? Kas paskatino jus kurti rankdarbius ir kodėl tai darote iki šiol? Šie klausimai padės pasidžiaugti savo pasiekimais, pamatyti stiprybes, kurias galima pritaikyti ateityje, kokių galimybių yra plėsti rankdarbių verslą, taip pat ir didinti rankdarbių pardavimą. 


Šaltiniai 


7 komentarai:

margi amatai rašė...

Džiaugiuosi suradusi šį puikų tinklaraštį. Ačiū, kad esate ir dalinatės labai naudinga informacija:)

Linike77 rašė...

AŠ irgi stebiuosi, kiek Jūs daug laiko skiriate mums pateikti tokios naudingos informacijos.

Beje, Etsy - kas tai yra???? Visi gali ten pardavinėti savo rankdarbius?

Vilija rašė...

Sveiki, malonu, jog apsilankėte šiame tinklaraštyje!
Labai viliuosi, jog informacija Jums naudinga, o pavyzdžiai padeda geriau suprasti rinkodaros principus, įkvepia pritaikyti praktikoje. :)

Taip pat laukiu Jūsų nuomonių, pastebėjimų ir pageidavimų: galbūt kai kuriomis, Jums rūpimomis temomis nesu rašiusi :)

Vilija rašė...

„Etsy“ yra didelė, pasaulinę rinką apimanti elektroninė rankdarbių, vintažinių daiktų ir rankdarbių gamybai skirtų reikmenų prekybą (www.etsy.com )Šioje parduotuvėje gali prekiauti visi norintieji (yra prekiaujančių lietuvių). Registracija yra nemokama, patalpinti vieną kūrinį 4 mėn. kainuoja 0,20 JAV dol. Prieš pradedant prekiauti, reikia įsigyti kreditinę kortelę. Pardavus kūrinį, imamas 3,5 proc. mokestis. Daugiau informacijos apie sąlygas anglų kalba - čia

Ieva rašė...

Man kilo klausimas, tarkim, aš pardavinėju rankdarbius etsy, ar man nereikia verslo liudijimo? VMI, pamačiusi neaiškias ir nedeklaruotas įplaukas į sąskaitą, nepatrauks į teismą dėl mokesčių vengimo? Ačiū labai!

Vilija rašė...

Įteisinti savo veiklą reikia, nes į sąskaitą pervedamos lėšos yra pajamos, todėl būtina mokėti tam tikrą procentą valstybei. Įteisinti veiklą galite pagal verslo liudijimą arba pagal pažymą - daugiau informacijos rasite šiame straipsnyje: http://www.rinran.lt/2012/03/mados-infekcijos-seminaras-2-dalis-kaip.html.

Silva rašė...

Sveiki,norėčiau prekiauti Etsy parduotuvėj,bet trukdis anglų kalba,o čia kiek suprantu būtina?

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...