Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2011 m. gruodžio 20 d.

Įkvepiantis tinklaraštis


© Elsa Mora



Ar jums teko lankytis JAV dailininkės Elsos Moros (Elsitos) tinklaraštyje? Jeigu dar neteko, aprašysiu, kodėl vertėtų tai padaryti. 














Į šį tinklaraštį užklydau norėdama apžiūrėti Fridos Kahlo (kurios gerbėja esu) projekto. Iškart galima pastebėti išskirtinę ir nuotaikingą tinklaraščio antraštę: 



Ryškius ir įspūdingus kūrinius kuria įdomi asmenybė – tai matyti iš aprašymo, kuriame kūrėja nuoširdžiai ir atvirai pasakoja apie savo gyvenimą (su iliustracijomis!) (tai galite perskaityti čia). Štai viena iš Elsos Moros gyvenimą apibūdinančių iliustracijų: 

© Elsa Mora

Kūrėja rašo, jog gyvenime sutiko žmonių, išmokiusių ją vieno iš pagrindinių dalykų gyvenime – humoro jausmas yra galia: „kasdienis lašelis humoro ateinančius 100 metų padarys stebuklus“. Tinklaraštyje asmeniškumų nemažai – aprašomi menininkės šeimos nariai, pateikiamos studijos nuotraukos. 

Labai įdomi „Nuorodų“ skiltis: 


Joje pateikiamas kūrėjos knygos aprašymas, išvardytos galerijos, kuriose eksponuojami kūrėjos darbai, straipsniai apie kūrėją ir jos veiklą, nuorodos į socialinius tinklus ir kūrėjos gyvenimo aprašymą – kūrėja svetainės lankytojams išsamiai pristato save ir savo veiklą. Ir išlieka intriguojanti, prikaustanti lankytojų dėmesį – tam sukurta nuoroda „paspausk čia, jei esi smalsus“: 



Paspauskite. Tokiu būdu menininkė išreiškia savo požiūrį, filosofiją į kūrybą. Labai įdomus sprendimas. (Ar savo interneto svetainėje esate aprašę, kodėl kuriate jūs ir kas jus įkvepia kūrybiniams ieškojimams? Žmonės jūsų svetainėje lankosi ne tik norėdami pamatyti kūrinius, jie ieško ir jūsų asmenybės.) 

Elsos Moros tinklaraštyje informacijos ir skilčių daug, tačiau jas lengva atrasti. 

Naujus kūrinius menininkė pateikia kaip koliažus, žemiau išsamiau aprašydama kiekvieną kūrinį (jo pavadinimą, dydį, kainą): 



© Elsa Mora

Menininkė geba nepaprastai meniškai aprašyti savo kūrinius, įpindama asmeniškų detalių iš savo gyvenimo. Galbūt tai ir suteikia kūriniui vertės? Kai pats kūrėjas paaiškina kūrinio prasmę, kai apie kūrinį sukuria visą istoriją, įtraukiančią svetainės lankytojus. Štai viena iš istorijų (mano nuomone, visai tinkama šv. Valentino dienai): 

© Elsa Mora


Jiedviem yra skirta būti kartu amžinai. Jiems taip pat skirta dalį laiko praleisti atskirai. Jų gyvenimai be vienas kito yra neišbaigti, nes jie gimė dėl to, jog papildytų vienas kitą. Būtent taip aš jaučiuosi, būdama su Bilu. Šiuo metu jis dirba, bet kai jis sugrįš namo, mūsų gyvenimai vėl bus išbaigti. 

Elsos Moros kūrinius – karpinius iš popieriaus, aksesuarus iš karoliukų, piešinius – galite apžiūrėti jos parduotuvėje „Etsy“.


Kokios jūsų mintys apie šį tinklaraštį? Ar skaitytojams įdomu jame lankytis?



Vilija Butėnienė

1 komentaras:

Agnė rašė...

tikrai labai gražus ir įdomus tinklaraštis.

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...