Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2011 m. gruodžio 21 d.

Įdomiausi rinkodaros sprendimai, skirti artėjančioms šventėms




Jau visai arti šv. Kalėdos, tylus Kūčių vakaras su artimaisiais, ramybė ir jaukumas, džiugūs pokalbiai... Tačiau kol kas miestas vis šurmuliuoja: kas dovanų ieško, kas skanėstus perka, kas dovanas siūlo, kas jas pakuoja, o kas – jas sukuria. Tas šurmulys matyti ir rankdarbių kūrėjų interneto svetainėse, kuriose smalsaudama apsilankiau. Nusprendžiau pasižvalgyti, ką ir kaip savo kūrybos gerbėjams pristato rankdarbių kūrėjai. 








„Patriflora“ – patarimai šv. Kalėdoms ir specialūs dovanų rinkiniai 

Kūrėja svetainės lankytojams duoda patarimų, kaip iškilmingai ir stilingai papuošti savo namus (straipsnis čia) ir įvynioti dovanas (straipsnis čia). Prie patarimų pateikiama kita skaitytojui aktuali informacija – galimybė įsigyti rankų darbo dovaną šv. Kalėdoms – papuošalų komplektų. Kūrėjos elektroninėje parduotuvėje galima įsigyti specialių kalėdinių komplektų: 



O apie idėjas šv. Kalėdoms skirtiems rankdarbiams „Patrifloroje“ buvo paskelbta dar lapkričio pradžioje – skatinant kūrybos gerbėjus laukti naujų rankdarbių. Tokiu būdu svetainės lankytojai laiku gauna svarbią informaciją apie kūrybinius planus. Beje, kūrėja dažnai dalyvauja mugėse, o savo tinklaraštyje susidomėjusiuosius kviečia apsilankyti šiuose renginiuose: šiltas bendravimas su svetainės lankytojais skatina jų lojalumą. Aš asmeniškai žaviuosi kūrėjos gebėjimu derinti kūrinių dizainą ir teksto rašymo stilių – romantiška, drąsu ir įsimintina. 

„Eglės namučiai“ – be galo meniški kūrinių aprašymai 

„Eglės namučiuose“ – nepaprastai jauku. Tiek šiltų ir minkštų veltų tapukų! Kūrinius dar nuoširdesnius padaro jų aprašymai – ištraukos iš rašytojų kūrybos. Toks derinys svetainės lankytojus nuteikia svajingai ir ilgesingai, padeda pajusti šv. Kalėdų dvasią, tikrąjį jaukumą. 


Poezija, proza padeda nurimti mintims ir neskubant apžiūrėti kūrinius. Malonus pojūtis. Ypač – prieš tokią šventę. 

„Kitokia krautuvė“ – atskira skiltis ieškantiesiems kalėdinių dovanų 

Elektroninėje parduotuvėje „Kitokia krautuvė“ specialiai šv. Kalėdoms sukurta atskira skiltis – „Kvepia Kalėdomis“. Pirkėjams siūlomi rankdarbiai kalėdine tematika. 



Kūrėjai taip pat siūlo galimybę įsigyti nertų angelų pakuotėje (pasiūlymą rasite čia), ant kurios užrašomas pirkėjo pasirinktas tekstas. 

„Popieriaus kerai“ – didelis ir įvairus asortimentas, iš anksto pasiūlyti teminiai kūriniai 

„Popieriaus keruose“ šventiniai teminiai atvirukai pasirodė jau rugsėjo pabaigoje. 


Prie šventinių atvirukų priderinti vokai, trumpai aptariama atvirukų gamybos technika ir jos privalumai, pabrėžiant atvirukų išskirtinumą. 

„Ant palangės“ – maloni staigmena tinklaraščio skaitytojams 

Dar lapkričio pabaigoje tinklaraštyje „Ant palangės“ buvo paskelbta apie staigmeną-akciją, kurioje buvo galima laimėti „Snaigių“ arbatos


Naujiena nudžiugino tinklaraščio lankytojus – įrašas buvo pakomentuotas 24 kartus. 

„Mano laikas“ – beveik du mėnesiai šventinės nuotaikos skaitytojams! Beveik kasdien! 

Kūrėjos laikas išties kūrybiškas – tinklaraštyje „Mano laikas“ nuo lapkričio pradžios beveik kasdien buvo pristatomas naujas šventinis kūrinys: šventiniai dekoruoti buteliai, papuošimai namams, paslaptingos dėžutės, knygų skirtukai... Visa tai jaukiai ir džiugiai nuteikia tinklaraščio lankytojus. Dažnai skelbiami įrašai primena šv. Kalėdų laukimą: kasdien po paslaptį, po naują mintį, su įsiterpiančiais šventiniais linkėjimais. 



„EtnoDesign“ – „Kalėdauskių“ kolekcija ir žaismingi šventiniai kūrinių aprašymai 



Verta perskaityti ir šių rankdarbių aprašymus: pradžioje pasakojama nuotaikinga, prasminga istorija apie kiekvieną rankdarbį, po to pateikiama išsami techninė informacija apie kūrinį. 

„Kokonas“ – kalėdinės labdaros mugės idėja 

Tinklaraštyje „Kokonas“ – išsamūs ir nuotaikingi aprašymai rankdarbių, skirtų labdaros mugei. Išsamų įrašą apie vykusią mugę su nuotraukomis galite rasti čia


Peržiūrėjusi tiek įdomių ir kūrybingai įgyvendintų idėjų, tiek rankų šilumos, sklindančios iš rankdarbių, pajutau tikrąjį šv. Kalėdų laukimą – tokį tikrą, kupiną ramybės, susikaupimo. O jūs? 

Čia aprašiau tik dalį atrastų tinklaraščių (peržiūrėjau apie 80 lietuviškų interneto svetainių apie rankdarbius) ir rinkodaros idėjų, todėl būtų labai smagu, jei komentaruose nurodytumėte tinklaraščius, kuriuose pastebėjote įdomių rinkodaros idėjų, daug pastangų ir kūrybinių įrašų, skirtų artėjančioms šv. Kalėdoms.

3 komentarai:

Unknown rašė...

Fantastika! Aš tarp tų kurie kažką daro gerai!!!

Vilija rašė...

Tikrai taip! Labai įdomus sprendimas eiliuotai apibūdinti kūrinius, parinkti, priderinti žodžius. Tai tik parodo, jog kūryba nesibaigia vien sukuriant patį rankdarbį, ji tęsiasi toliau, kai rankdarbis pristatomas svetainės lankytojams :)

mazojira rašė...

labai malonu, kad pastebėta ir mano palangė :)
taip smagiai pakuteno širdelę...

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...