Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2011 m. spalio 1 d.

Išgarsėti sukuriant neįprastą rankdarbį




Kai kurie rankdarbių kūrėjai nepraleidžia progos garsinti savo vardą. Pavyzdžiui, sukurdami neįprasto dydžio rankdarbį, pristatydami jį neįprastoje vietoje ar ypatinga proga. Apie tokią iniciatyvą sužino žurnalistai, naujiena netrunka atsidurti ir internete, spaudoje. 


Rankdarbiai žinomo įvykio proga. Fiona Goble nusprendė numegzti karališkąją šeimą jų vestuvių iškilmių proga. Dar likus keliems mėnesiams iki šių vestuvių, buvo paskelbtas vaizdelis, kurio veikėjai – megztos lėlės, būsimos šventės svečių antrininkės: karalienė, princas Čarlzas, princas Haris, jaunavedžiai ir kiti svečiai. Suvenyrai itin atpažįstami, jų bruožai meistriškai atkurti. 


Jų mezgimo schemos pateiktos knygoje „Knit Your Own Royal Wedding“ ir teigiama, jog karališkųjų vestuvių svečių mezgimas – linksmas ir lengvas užsiėmimas, tinkantis įvairių įgūdžių turintiems kūrėjams (knygos aprašymą galite rasti čia). Žmonės pirko knygą ir sau, ir dovanoms. Nemokantys megzti knygą įsigijo kaip suvenyrą, albumą, kuriame įdomiai ir neįprastai interpretuota šventė.


Rankdarbiai, sukurti iš gerai žinomo masinės gamybos gaminio. Didelio populiarumo JAV sulaukė beždžionės, pagamintos iš kojinių. Rankdarbių kūrėjai parodė didelį išradingumą sukūrę įvairias emocijas atspindinčias beždžionių išraiškas, įvarių stilių drabužius. Beždžionėms kurti naudojamos konkrečios bendrovės gaminamos kojinės – „Fox River Mills“ siūlo kojines raudonais kulnais. 


Tokios kojinės buvo gaminamos kelis dešimtmečius, kai bendrovės vadovai pastebėjo, jog rankdarbių kūrėjai kojines naudoja rankų darbo žaislams – minkštoms beždžionėms – kurti. Buvo nuspręsta perkantiems kojines nemokamai pasiūlyti ir instrukciją, kaip pasigaminti tokį žaislą (instrukciją PDF formatu galite peržiūrėti čia). Be abejo, tokia iniciatyva itin didino kojinių gamintojo prekės ženklo žinomumą, tačiau rankdarbių kūrėjai buvo ir yra nuolat naujų sumanymų turintys ir juos įgyvendinantys žmonės, besivaržantys tarpusavyje dėl kuo įdomesnio ir profesionalesnio žaislų dizaino, subtilios žaislo mimikos. Tokių žaislų kūrimo populiarumą nulėmė tai, jog sudėtinga sukurti panašų į kitus žaislą: subtiliai parinktos sagos, spalvos, netyčia siūtas dygsnis lemia žaislo originalumą. Tinklaraštyje „Sock Monkeys – A Crafter‘s Journey“, skirtame aptarti beždžionių iš kojinių kūrimo procesą, demonstruojami įvairioms profesijoms atstovaujantys žaislai: 




Iš šių kojinių kuriami ir žirgai, kiaulės, lėlės ir daug kitų žaislų. 

Beždžionė, pagaminta iš kojinių poros, tapo tokiu populiariu ir mėgstamu rankdarbiu, jog buvo nufilmuota automobilio reklamoje: 


Žaislai beždžionės pristatomos įvairiose parodose, kolekcionuojamos. Pavyzdžiui, Ron Warren žaislus beždžiones kolekcionuoja daugiau nei dvidešimtmetį ir yra surinkęs daugiau nei 1800 kūrinių. Kolekcija susižavėjęs fotografas Arne Svenson nusprendė nufotografuoti kūrinius, o juos aprašyti buvo pasamdyti rašytojai, madų komentatoriai. Štai keli žaislų beždžionių portretai knygoje „Sock Monkeys: (200 out of 1,863)“: 




Apie tokių žaislų kūrimo procesą, kalendorių su nuotraukomis, įvairių suvenyrų yra sukurta be galo daug, dalis jų – čia

Ilgiausi, didžiausi rankdarbiai. Neįprastai didelių matmenų rankdarbiai traukia praeivių akį, žurnalistų dėmesį, todėl tai tinkamas būdas garsinti savo, kaip kūrėjo, vardą. Prieš kelerius viename Kinijos prekybos centre demonstruota 999 metrų ilgio rankomis megzta vestuvinė suknelė, kurią pagaminti meistrai užtruko 3 mėnesius. 




Didžiausią skiautinį sukūrė Čekijos Ostravos skiautinių kūrėjų draugija: 2011-ųjų rugpjūtį 6 metrų ilgio ir 2 metrų pločio skiautinys buvo įtrauktas į Gineso rekordų knygą. Daugiau nuotraukų galite peržiūrėti draugijos vadovės tinklaraštyje čia



Pasaulio rekordų akademija taip pat skelbė (čia) apie didžiausią sukurtą skiautinį – 40 kartu sujungtų lovatiesių, ant kurių užrašytas valstybės pavadinimas ir citata. Per maždaug dvejus metus amerikietė Daphne O’Connor pasiuvo 24 metrų ilgio ir 11 metrų pločio skiautinį. Ankstesnis rekordas priklausė žmogui, pasiuvusiam 23 metrų ilgio ir 8 metrų pločio skiautinį per 11 metų. 


Kokių dar žinote rankdarbių kūrėjų, išgarsėjusių dėl neįprastų rankdarbių? Nuorodas į jų kūrinius, straipsnius apie juos nurodykite komentaruose. 


Šaltiniai 




1 komentaras:

Zita rašė...

Labai patiko megzti žmogučiai.Primena vaikystėje matytus filmukus.

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...