Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2011 m. rugsėjo 7 d.

Šiaulių miesto šventės amatų mugė





Šventės „Šiaulių dienos 775“ metu buvo demonstruojami senieji amatai, ant prekystalių buvo gausiai išdėlioti rankdarbiai, o keli rankdarbių kūrėjai nustebino rinkodaros sumanymais. 

Mugės metu dalyviai lankytojams rodė, kaip kuriami medžio, molio, šiaudų, siūlų dirbiniai, taip pat leido patiems lankytojams išbandyti rankdarbių gamybos techniką. 








Iškabos skelbė kūrėjų pavadinimus, tačiau atliko tik šią informacinę funkciją - išradingesnių iškabų nebuvo tiek, kiek Panevėžio ir Vilniaus mugėse. Šiaulių mugėje vyravo rusvų, natūralių atspalvių iškabos, tarsi skelbiančios, jog ir rankdarbiai sukurti iš natūralių, gamtos medžiagų, yra kokybiški, patvarūs. 





Lankytojai galėjo pavartyti dirbinių katalogus: apžiūrėti kūrinius, kurie nebuvo demonstruojami mugėje, užsisakyti patikusių. 



Mugėje pintų gaminių galerijai internete pristatyti buvo pasitelkta netradicinė reklama – interneto svetainės adresas užrašytas ant didžiulio pinto krepšio-dviračio. Akį traukiančia transporto priemone siekta sudominti praeivius ir, mugei pasibaigus, apsilankyti dirbinių svetainėje ir dar kartą apžiūrėti kūrinius, užsisakyti patikusius. Netradicinė reklama, kai pasitelkiamas įdomesnis būdas pristatyti dirbinius (ne lankstinukais, vizitinėmis kortelėmis, dirbinių katalogais), geriau įsimenama ir ilgiau prisimenama, todėl naudinga rankdarbių pardavėjui. 



Mugėje, nors mažu prekystaliu, tačiau iš kitų kūrėjų išsiskyrė prabangus vežimaitis, pilnas papuošalų. 


Vienoje palapinėje rankdarbiai išdėstyti taip lyg dalyvautų vienoje pasakoje, sietųsi į visumą: patogu apžiūrėti, įdomu pirkti. 


Šiaulių mugėje stendai išryškino eksponuojamus rankdarbius, pabrėžė, jog dirbiniai sukurti iš natūralių medžiagų, kai kurie prekystaliai puošti linksmais, ryškiais ir derančiais akcentais. 







Lankytojų žvilgsnį traukia nevienodame aukštyje išdėlioti ir sukabinti kūriniai. 



Krepšinio sirgaliai mugėje galėjo rasti įvairios atributikos: megztų kepuraičių, interjero detalių, žaislų 





Šiaulių miesto mugė pasižymėjo megztų, nertų, siuvinėtų rankdarbių gausa, lankytojai galėjo susipažinti su senųjų amatų gamybos technikomis, o kai kurias – išmėginti ir patys. Rankdarbiai buvo pristatomi kūrybiškai pasitelkiant tiek tradicines, tiek netradicines rinkodaros priemones.

Ar jūs lankėtės šioje mugėje? Kokie jūsų įspūdžiai? Kas patraukė jūsų dėmesį?

Vilija Butėnienė

2 komentarai:

Skaitytoja rašė...

Manau ši mugė tikrai buvo šauni - akį traukį ne tik dirbiniai, bet ir amatų demonstravimas :)
Labai norėjosi pabandyti kokio nors amato, tačiau ko labiausiai norėjosi, nebuvo leidžiama. T.y. norėjosi prie molio lipdymo mašinos (elektra arba koja sukamo mechanizmo, kuriuo galima daryti vazas, puodus,..). O vaikštant mugėje, labiausiai dėmesys krypo į žalvarius papuošalus - daug įdomių ir netikėtų formų gausa :)

Vilija rašė...

Smagu, jog mugė jus sužavėjo. :) Lankytojams patinka būti įtrauktiems į kokią nors veiklą mugėje, pavyzdžiui, rankdarbių gamybą. Kūrėjų atžvilgiu kūrybinės dirbtuvės - geras sumanymas. Tiesa, ne visiems rankdarbiams tokia veikla tinkama - kai kuriuos pagaminti yra pakankamai sudėtinga, medžiagos brangios.

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...