Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2011 m. rugsėjo 6 d.

Mugė „Aukštaičių kermošius“ Panevėžyje


Panevėžio miesto šventės „Aukštaičių suktinis“ metu vykusi mugė „Aukštaičių kermošius“ buvo gausi ir pasižymėjo lietuvių sirgaliams skirtos atributikos įvairove. 
Laisvės aikštėje organizuotoje Aukštaitijos miestų tradicinės kultūros šventėje „Prašom, svečiai, kieminėt“ veikė Panevėžio miesto, Panevėžio, Pasvalio, Radviliškio, Anykščių, Biržų, Kupiškio, Pakruojo, Rokiškio, Utenos, Zarasų rajonų savivaldybių kiemeliai, kuriuose buvo demonstruojami senieji amatai, pardavinėjami rankdarbiai, sūriai, medus, duona. 

Mugės metu sukurta floristinė kompozicija. 


Mugės svečiams buvo siūloma įvairių rankdarbių su Lietuvos vėliavos spalvomis: kepuraičių, žaislų, magnetukų, raktų pakabukų, auskarų, segių. Europos vyrų krepšinio čempionatui buvo skiriama įvairios atributikos, taip pat – ir pjaustymo lentelių 


Rankdarbių kūrėjai susidomėjusiesiems dalijo vizitines korteles, kai kurie iš jų turėjo darbų pavyzdžių katalogų. 


Nors daugelio prekystalių puošyba buvo paprastesnė, mažiau išskirtinė nei Vilniuje, kelios iškabos buvo originalios ir priderintos prie parduodamų kūrinių. 


Viena menininkė labai išradingai pasakojo apie savo kūrinius: kiekvienas paveikslas turintis savo veikėją ir istoriją, pavaizduoti simboliai – neatsitiktiniai, turintys prasmę, kai kurie iš pasakojimų – net eiliuoti. Aistringai apie savo darbus pasakojantis kūrėjas suteikia jiems dar daugiau vertės, pirkėjai perka ne tik daiktą, bet ir jo istoriją, reikšmę. Tokie kūriniai gali būti perkami nesiderant. 

Viename stende buvo nurodyti įspėjamieji ženklai, draudžiantys liesti ir fotografuoti rankų darbo gaminius. 


Tokie ženklai suvokiami tiek lietuviams, tiek užsienio svečiams, todėl nereikia kiekvienam aiškinti ir prašyti nefotografuoti ar neliesti kūrinių. Kita vertus, mugės lankytojus vilioja todėl, kad čia galima iš arti apžiūrėti gaminius, paliesti – taip sustiprinant lankytojų pojūčius, leidžiant patiems įsitikinti, jog daiktas tinkamas. Būtent dėl šios priežasties mugės pranašesnės už galerijas internete. Rankdarbiai yra skirti parduoti turistams, daugeliui mugės lankytojų, todėl jie nėra meno kūriniai, kuriems galiotų muziejų ir meno galerijų taisyklės ir draudimai. 

„Aukštaitijos kermošius“ lankytojus traukė įvairiais renginiais, jame pynėsi senieji ir naujieji amatai. Nors originalių prekystalių nebuvo daug, kūrėjai buvo pasirūpinę informacine medžiaga apie save ir savo kūrinius, pristatė kūrybiškų ir kokybiškų rankdarbių.

Ar jūs lankėtės šioje mugėje? Kokie jūsų įspūdžiai?

Vilija Butėnienė

2 komentarai:

Skaitytoja rašė...

Tiesą sakant, labai norėjosi aplankyti būtent šią mugę, tačiau aplinkybės pakreipė įvykius kita linkme ir sudalyvavau Šiauliuose vykusioje mugėje :) gaila, kad nebuvau, todėl tik iš nuotraukų matyti, kas ir kaip tenais buvo :)

Vilija rašė...

Vilniaus, Panevėžio ir Šiaulių mugėse buvo demonstruojami originalūs rankdarbiai, tačiau jų pateikimas šiek tiek skiriasi. Visose mugėse apsilankyti įdomu dėl to, jog jų metu vyko skirtingų renginių, taip pat skyrėsi švenčių tematika. :) Visos buvo vertos dėmesio.

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...