Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2011 m. liepos 15 d.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Nuotrauka iš kunklebabystyle.blogspot.com


Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje.
Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams,  apie dalyvavimą reikėtų paskelbti savo interneto svetainėje ar tinklaraštyje ir nurodyti datą, vietą, laiką, jog pirkėjai ir svetainės lankytojai jus galėtų aplankyti mugėje.
Nuolatinius pirkėjus galima pakviesti asmeniškai – likus 2 – 3 savaitėms iki renginio parašant trumpą laišką ar siunčiant atviruką. Taip pat reikėtų patikrinti, ar turima pakankamai vizitinių kortelių, reklaminių lankstinukų, kainų etikečių  ir naujausių darbų nuotraukų albumą, kokią pakuotę parinksite rankdarbiams. Per likusią savaitę iki mugės pradžios vertėtų apgalvoti, kaip turėtų atrodyti jūsų prekystalis mugėje: panaršyti idėjų internete, pasirinkti rankdarbius išryškinančias spalvas ir t.t. – visa tai padės greičiau įsirengti prieš prasidedant mugei, taip pat mažesnė tikimybė, jog pamiršite pasiimti svarbių daiktų rankdarbiams demonstruoti. Likus kelioms dienoms iki renginio vertėtų atidžiai supakuoti rankdarbius, pasiimti fotoaparatą, jog galėtumėte nufotografuoti savo prekystalį ir patikusias kitų kūrėjų idėjas. Kartais verta pasiimti smulkesnių grynųjų pinigų, jog pirkėjui galėtumėte greitai atiduoti grąžą.

Mugės metu ant prekystalio geriau išdėlioti dalį parduodamų rankdarbių, o likusius parodyti tuo atveju, jei pirkėjas teiraujasi ar turi specialių pageidavimų. Lankytojai tampa rankdarbių pirkėjais ne tik todėl, jog jiems patiko rankdarbis, bet ir todėl, kad jiems įspūdį paliko rankdarbių sukūrimo istorija, kūrėjo patirtis ir įkvėpimo šaltiniai – apie tai vertėtų papasakoti  mugės lankytojams. Sužinoję daugiau apie rankdarbių kūrimo techniką, jie labiau pasitikės jumis kaip kūrėju-profesionalu. Reikėtų būti pasirengusiam atsakyti į lankytojų klausimus ir vengti įkyraus siūlymo pirkti. Patys dėvėkite savo rankdarbius (jei jie dėvimi), nes lankytojams patinka matyti, kaip rankdarbiai atrodo dėvimi.

Mažas rankdarbių skaičius ant prekystalio gali sukurti prabangos įspūdį, kai siūlomi tik keli itin išskirtiniai kūriniai. Gausiai rankdarbiais apkrautas stendas gali masinti praeivius prieiti arčiau ir apžiūrėti; rankdarbių įvairovė gali sietis su įsitikinimu, jog iš tokios gausos galima išsirinkti sau tinkamą rankdarbį. Pirkėjams ir mugės lankytojams vertėtų padalyti vizitinių kortelių ir reklaminių lankstinukų su jūsų rankdarbių nuotraukomis, kad lankytojai labiau įsidėmėtų ir geriau atsimintų jūsų kūrinius. Mugės metu galima pildyti svečių knygą, užsirašant susidomėjusiųjų rankdarbiais elektroninio pašto adresus, kad vėliau galėtumėte nusiųsti naujienlaiškį. Taip pat pasižvelgykite naujų idėjų kitoms mugėms: apžiūrėkite kitų kūrėjų prekystalius, reklaminius lankstinukus, atkreipkite dėmesį į bendravimo su lankytojais stilių.

Vilija Butėnienė


Šaltiniai

Maximize Your Sales at the Show!

How to Have a Successful Table at a Craft Show

1 komentaras:

Skaitytoja rašė...

Būtent taip viskas ir yra :)

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...