Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2011 m. gegužės 19 d.

Straipsniai, kurie padeda parduoti rankdarbius

Daugelis kūrėjų rankdarbius pardavinėja elektroninėse parduotuvėse. Nuotraukų galerijose galima pateikti didelę įvairovę rankdarbių, o elektroninė komercija pirkimą daro paprastą. Elektroninės parduotuvės ar interneto svetainės esmė – prisistatyti galimiems pirkėjams.

Vienas iš būdų paskatinti domėtis jūsų interneto svetaine ar el. parduotuve yra straipsnių rengimas ir skelbimas. Pasidalijus turima rankdarbių kūrimo patirtimi, pastebimai padaugėja svetainės lankytojų.
Straipsnis turi būti informacinio pobūdžio, o ne akivaizdžiai siūlantis pirkti jūsų rankdarbius. Jūs turite parodyti, jog esate rankdarbių gamybos ekspertas, kad įgytumėte būsimų pirkėjų pasitikėjimą.

Straipsnyje galėtumėte parašyti apie tai, ką išmanote, kokiais būdais išmokote gaminti greičiau, geriau ir gražesnius rankarbius. Galbūt gaminant rankdarbius labai svarbu, kokią medžiagą, siūlus, medieną, dažus pasirinkti – supažindinkite skaitytojus su žaliavų pasirinkimo procesu. Galbūt gamindami rankdarbius taikote naują gamybos technologiją ar įrangą, įrankius. Įvertinkite ir tai, jog ilgą laiką kasmet dalyvaujate mugėse ir išmanote, kaip patraukliai išdėstyti gaminius. Nuoširdžiai aprašykite, kokią vertę turi jūsų rankdarbiai juos dovanojant. Rankdarbių kūrimas gali būti perduodamas iš kartos į kartą – jei jūsų atveju yra būtent taip, parašykite apie tai. Tradicijų puoselėjimas, rankdarbių kūrimo paslaptys, žinomos kelioms kartoms, bus palaikytos vertybe, o jūs – rankdarbių gamybos ekspertu.

Atraskite tokią vertingą informaciją ir paskelbkite ją kitiems. Jie norės sužinoti daugiau ir pamatyti jūsų rankdarbius.

Beje, vienas rašytojas buvo taip įkvėptas straipsnių rinkodaros idėjos, jog apie tai parašė knygą „The Art of Article Marketing“ .


Vilija Butėnienė

Šaltinis: „Article ideas for promoting your crafts“ .

Keli lietuviškų straipsnių apie rankdarbių kūrėjus ir interneto svetaines pavyzdžiai:

J.Gronskytės tapyba ir rankdarbiai

Galimybė liną paversti rankdarbiu - tarsi užkrečiama liga

Iš meilės ir juoko gimę rankdarbiai

Dekupažas. Speciali priemonė paveiksliukų perkėlimui
Vieno katino rankdarbiai

Alytiškė – devynių amatų meistrė

Startuoja naujas unikalus rankdarbių portalas Darbeliai.lt

Liuci Mi nuoširdūs rankdarbiai - „mergaitės“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...