Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2011 m. gegužės 20 d.

Ar reikalinga rankdarbiui pakuotė ir etiketė?

Tiesiogiai su parduodamais rankdarbiams besisiejanti pakuotė padeda atpažinti kūrėją arba prekės ženklą. Vienos apklausos metu nustačiau, jog rankdarbių pakuotes žmonės vertina įvairiai:

· pakuotė reikšminga: kitoks įvaizdis, prabangiau, specialus pateikimas, visumos įspūdis, pakuotė reikalinga dovanojant;

· pakuotė nereikšminga: gali užgožti patį rankdarbį, didesnė kaina, pakuotė nepritaikoma kitur.
Pasirinkti pakuotę ar ne priklauso ir nuo rankdarbių gamintojo tikslų: siekiant išsiskirti iš kitų gamintojų, investicija į išskirtinės pakuotės gamybą darytų prekės ženklą žinomesnį, sukurtų pirkėjams įspūdį, jog apsvarstytos visos detalės nuo originalaus rankdarbio iki jo pakuotės. Taigi pakuotė ne užgožtų rankdarbį, o sukurtų visumą. Pirkėjams, kuriems itin svarbi rankdarbio kaina, pakuotės galima nesiūlyti, nes tikėtina, jog jie neprisiriša prie vieno rankdarbių gamintojo, o renkasi tą, kuris parduoda panašų rankdarbį pigiau. Rankdarbių pakuotė atlieka kelias pagrindines funkcijas: sukuria išskirtinumą ir informuoja apie gamintoją. Pakuotės spalvos paprastai parenkamos pagal įmonės spalvas, pavyzdžiui, logotipo. Tačiau reikia išnagrinėti, kokios spalvos, formos ir stiliai vyrauja kitų rankdarbių gamintojų pakuotėse ir etiketėse, kad pasirinktumėte tokį derinį, kuris išskirtų jus iš kitų.

Daugelis rankdarbių gamintojų pasaulyje didžiausią dėmesį vis dar skiria pakuotėms, kurios apsaugo gaminius eksportavimo metu, o ne traukia pirkėjų akį. Pavyzdžiui, Irane rankdarbių pakuotėms dėmesys neskiriamas: rankdarbiai pakuojami į nailonines pakuotes arba cigarečių dėžes. O „Izara Arts“ derina tailandiečių tradicines rankdarių gamybos technikas su šiuolaikinėmis technologijomis. Tokiu būdu buvo patobulinta tekstilės rankdarbių pakuotė, kuri padėjo parduoti daugiau gaminių: plastikinė plokščia skaidri pakuotė buvo pakeista trimate ritinio formos pakuote, kuri atrodo išvaizdžiau. Tačiau tokia pakuotė padaro rankdarbius panašesnius į masinės gamybos prekes.

Dovanos pakuotė labai svarbi tiems rankdarbiams, kurie laikomi meno kūriniais ir didesnės vertės nei įprasti suvenyrai, todėl turi būti parinkta atitinkama ir patraukli pakuotė. Ji turėtų pabrėžti rankdarbio kilmę ir kultūrinę reikšmę, taip sukuriant didesnę jo pridėtinę vertę.

Galima sukurti mielas etiketes smulkiems rankdarbiams. Jos turėtų patikti ekologija besidomintiems pirkėjams, nes žaliavos natūralios. Etiketė įdomi ir tuo, jog kitoje pusėje specialiai palikta vietos pirkėjo užrašams apie tai, kaip jis ketina panaudoti šias rankų darbo sagas. Etiketė – gera rinkodaros priemonė, nes joje pateiktas gamintojo pavadinimas ir interneto svetainė.



Šiltų atspalvių, virvele tvirtinamos etiketės rankdarbiams – tiek rankdarbių gamintojo informacijai žymėti, tiek sveikinimo žodžiams, dovanojant rankdarbį, užrašyti.



Dar vienas jaukios ir ekologiškos pakuotės pavyzdys – medžiaginis sutraukiamas maišelis, rankdarbių gamintojo informacija pateikta atspausdintame lapelyje.



Jauki medžiaginė pakuotė su storos medvilnės etiketėmis.



Pakuotės ir etiketės, atkartojančios rankdarbio formą, raštą ar medžiagą. Rankų darbo elementų panaudojimas ant pakuotės sustiprins rankų darbo gaminio įspūdį.

Jeigu jus itin žavi ekologijos idėja, galite siūlyti pakuotę, iš kurios galima išlankstyti dėžutę rankų darbo papuošalams susidėti, gėlę ar ką nors panašaus, taip sukuriant pakuotei pridėtinės vertės.

Jaunesnio amžiaus, linksmiems, besidomintiems naujovėmis pirkėjams galima siūlyti pakuotę, skirtą kolekcionuoti. Tarkim, atskiros dėžutės ar etiketės žymimos įvairiomis raidėmis, surinkus didesnį jų skaičių, galima sudėlioti žodį. Vienu metu perkant daugiau rankdarbių, galima sudėlioti žmogaus, kuriam ketinama įteikti tokią dovaną, vardą. Tokia neįprasta pakuotė neleis jūsų sumaišyti su kitais rankdarbių gamintojais. Esant pakankamai laisvos vietos ant pakuotės, Brooks O'Kane siūlo parašyti trumpą rankdarbių įmonės istoriją arba apibūdinti patį rankdarbį.



Kuriant pakuotę, reikėtų atsiminti, jog rankdarbių pirkėjai pirmiau išsirenka rankdarbį, o ne pakuotę, kaip kasdienio vartojimo prekių atveju. Pakuotė turėtų priminti rankdarbius, būti daili ir miela, kad supakuoti rankdarbiai nebūtų gretinami su masinės gamybos prekėmis – juk jos taip pat įpakuotos! Svarbiausia, jog įspūdinga pakuotė neužgožtų rankdarbio: jei pakuotė itin prabangi, puošni, o rankdarbis nėra dailus, pagamintas nekokybiškai, pirkėjai gali labai nusivilti.


Vilija Butėnienė

5 komentarai:

Unknown rašė...

o kur man uzsisakyti per interneta rankdarbiu etikeciu?

Vilija rašė...

Sveiki. Daug kas priklauso nuo jūsų poreikių ir sumanymų. Be to, ne visi gamintojai suteikia informaciją apie galimybę užsakyti internetu. Galite apsilankyti šiose interneto svetainėse:
http://www.rankdarbiai.com/catalog/index.php?cPath=94&osCsid=7d3b7796e47fea4368083beea2797e29
http://skaitmenine-spauda.lt/skaitmenine-spauda.html?gclid=CL-Y2KugkK0CFQG-zAodsx_Mng
http://www.softline.lt/paslaugos/mazatiraze_etikeciu_spauda.php
http://www.printela.lt/t
http://www.repro.lt/

Bett rašė...

Mano manymu, rankdarbiams praverstų ir jų produktų svetainė su produktais ir seo optimizacija, kad pasiekti tikslinę auditoriją..

Arijus rašė...

Man atrodo, kad kokia nors gsp reklama turėtų būti naudinga kaip rinkodaros forma rankdarbiams..

Admin rašė...

Labai gražus rankdarbiai, tačiau norint jog juos pamatytų daug daugiau žmonių siūlau pasinaudoti progą ir užsisakyti seo paslaugas

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...