Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2011 m. gegužės 24 d.

Interneto svetainių spalvos ir jų reikšmės


Skirtingos spalvos sukelia žmonėms įvairių jausmų. Todėl kuriant interneto svetainę rankdarbiams, reikėtų iš anksto apsvarstyti, kaip norėtumėte, jog žmonės pasijustų, apsilankę jūsų svetainėje, kokia spalvų paletė atrodytų stilingai ir nevargintų. Interneto svetainės spalvų sukeliamas pojūtis galėtų sietis su įmonės arba svetainės pavadinimu, šūkiu, derėti prie logotipo. Šį straipsnį parašyti mane paskatino prisiminus, kaip atrodė mano pirmoji rankdarbių svetainė.


Buvau pasirinkusi blankių violetinės ir rudos spalvų paletę. Rankdarbiai tokiame fone išties išryškėjo, tačiau svetainė atrodė šiek tiek niūroka ir slegianti, buvo labai kontrastinga su linksmais ir ryškiais mano rankdarbiais. Taigi apie kiekvieną spalvą atskirai, su jų teigiamomis ir neigiamomis asociacijomis.

Raudona priklauso šiltų spalvų grupei. Spalva padidina kraujo spaudimą ir pagreitina kvėpavimą.


Raudona spalva galima žymėti atskirus akcentus svetainėje. Šią spalvą tinka naudoti tuomet, kai norite pabrėžti jėgą ir aistrą. Šviesesni raudonos atspalviai rodo energiją, o tamsesni – eleganciją, galią.

Oranžinė – šilta, labai energinga ir aktyvi spalva.


Svetainės dizaine oranžinė spalva padeda atkreipti dėmesį, tačiau yra mažiau aktyvi nei raudona. Tinka naudoti, siekiant pakviesti lankytojus, kurti draugišką aplinką. Galima naudoti ryškesnius akcentus arba rinktis tamsesnį atspalvį kaip pagrindą tekstui.

Geltona yra ryškiausia ir energingiausia šiltų spalvų paletėje.
Svetainės dizaine geltona gali atspindėti laimę, linksmumą. Šviesesni geltonos atspalviai nuteikia ramiai, o ryškesni siejami su pastovumu.

Žalia prikaluso šaltų spalvų grupei, yra žemiška spalva.


Žalia spalva svetainei suteikia harmonijos. Ši spalva tinkama, siekiant pabrėžti gamtą, stabilumą, atsinaujinimą. Tamsesni žalios atspalviai sukuria prabangos įspūdį.

Mėlyna
Šviesūs mėlyni atspalviai suteikia gaivumo, draugiškumo, atpalaiduoja ir veikia raminamai. Ryškūs mėlyni atspalviai suteikia energijos ir atgaivina. O tamsūs – pabrėžti jėgą ir patikimumą.

Violetinė

Skirtingi violetinės spalvos atspalviai turi skirtingas reikšmes: tamsesnieji asocijuojasi su turtu, prabanga, karališkumu, o šviesesnieji – su pavasariu, romantika.

Juoda – neutrali spalva, labiau tinkanti svetainės fonui.

Svetainių dizaine juoda parenkama, siekaint sukurti didelį kontrastą su kitomis spalvomis. Paprastai tokie deriniai būna labai elegantiški, jais galima sukurti ir tradicinį, ir šiuolaikišką, neįprastą, rafinuotą dizainą. Juoda spalva paryškinami kontūrai, funkcinės dalys.

Svarbi baltos spalvos savybė yra ta, kad ją galima suderinti su bet kuria kita spalva.
Svetainių dizaine ji paparastai būna fono spalva, todėl stipresnį įspūdį kuria kitos spalvos, kurios su ja derinamos. Reikėtų vengti itin ryškios baltos spalvos – ji gali akinti, sukelti galvos skausmą. Balta spalva perteikia paprastumą, todėl tinka minimalistiniams dizainams kurti.

Pilka spalva kartais atrodo slegianti, niūri.


Kuriant svetainių dizainą, labai šviesūs pilkos spalvos atspalviai gali pakeisti baltą spalvą, o itin tamsūs – juodą. Pilka gali sukurti formalumo, konservatyvumo įspūdį, todėl paprastai naudojama kuriant profesionalumo įspūdį.

Ruda spalva yra natūrali ir šilta.

Ruda spalva perteikia patikimumą, pastovumą, tvirtumą, tačiau gali atrodyti nuobodi. Svetainės dizainui suteikia šiltumo. Tamsūs rudos atspalviai gali pakeisti juodą spalvą. Paprastai ruda naudojama fonui ir apipavidalinimui sukurti.

Smėlio spalvos ypatybė ta, jog, priklausomai nuo aplink esančių spalvų, ji gali įgauti ir šiltą (derinant su ruda), ir šaltą atspalvį (derinant su balta). Gali atrodyti nuobodžiai.

Svetainės dizaine paprastai naudojama fonui, parenkant popieriaus tekstūrą. Stiprus įspūdis kuriamas smėlio spalvą derinant su kitomis spalvomis, kadangi pati nesukuria stipraus poveikio.

Dramblio kaulo ir kreminė spalvos yra rafinuotos, ramios, gali atrodyti ir istoriškos. Šaltus ir šiltus atspalvius įgyja pagal tai, su kokiomis spalvomis yra derinamos: ruda suteikia šiltumo, o balta, atvirkščiai, šaltumo.

Svetainių dizaine itin žemišką įspūdį kuria, kai pasirenkamas rusvai oranžinės ir dramblio kaulo spalvų derinys. Kreminė pašviesina tamsius atspalvius, gali būti naudojama vietoje baltos spalvos, kuri su ruda kuria didelį kontrastą.

Todėl kurdami rankdarbių interneto svetainę ar keisdami jos dizainą, pasvarstykite: su kuo svetainės lankytojams turėtų sietis jūsų kūriniai, kas yra jūsų lankytojas – romantikas, kokybės ir ilgalaikiškumo ieškotojas, energingas ir viskuo besidomintis žmogus. Kita vertus, kiekvienas žmogus spalvą suvokia labai asmeniškai, remdamasis savo patirtimi, išgyvenimais ir skoniu. Tinkamų derinių savo rankdarbių interneto svetainei galite pasižvalgyti internete: mezgate sukneles nuotakoms – paieškokite, kokius spalvų derinius yra pasirinkę tokių rankdarbių kūrėjai, gaminate papuošalus – kaip jos internete pateikia kiti jų gamintojai? Galbūt jūs norite išsiskirti iš kitų rankdarbių gamintojų – taip pat patyrinėkite, kokias spalvas, jų derinius, detales, faktūras renkasi kiti, ir sukurkite priešingą, pabrėžkite kitas detales.

Taip pat siūloma pasirinkti spalvų paletę nebūtinai labai ilgam laikotarpiui – bandykite sukurtą dizainą metus laiko: ar jūsų lankytojams jis patinka, ar sukelia norimas asociacijas, ar atrodo skoningai ir neužgožia jūsų rankdarbių?


Vilija Butėnienė

Šaltiniai


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...