Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2012 m. vasario 16 d.

Su Lietuvos Valstybės atkūrimo diena!




Mielieji rankdarbių kūrėjai, tegul Lietuvos Valstybės atkūrimo diena jums būna pakili, jauki, pilna gilių apmąstymų ir jaukaus bendravimo su artimaisiais.


Gražiai poetas Justinas Marcinkevičius rašė eilėraštyje „Dainuoju Lietuvą“:

Dainuoju Lietuvą kaip džiaugsmą,
išaugusį iš pelenų,
kaip savo rūpestį didžiausią,
kuriuo lyg vieškeliu einu.




Laukų ir pievų žalias šilkas
nuo durų slenksčio lig dangaus.
Protingos krosnies kvapas šiltas - 
visai kaip artimo žmogaus.

Atsidaryk man, atsiverk man
visom širdim - kaip šaltiniu,
leisk pažiūrėt į šitą versmę
gyvos kalbos, gyvų žmonių!

Dar viskas gyva, viskas rėkia
kapais, muziejais, žaizdomis.
Imu į ranką duonos riekę
ir taip kalbuosi su jumis.

Kalbuos per vandenį, per duoną,
per orą, ugnį, per medžius.
Girdžiu iš visko, kas man duota,
jus - kaip lietuviškus žodžius.

Tautinę temą palietus, negalima neprisiminti, kiek daug Trispalvės spalvų rankdarbių buvo sukurta specialiai krepšinio čempionatui - apie tai „Rinkodara rankdarbiams“ rašė straipsnyje „Tendencija: Lietuvos vėliavos spalvų rankdarbiai?“. Ne veltui pastarasis - vienas skaitomiausių šią savaitę.

Idėją švęsti Vasario 16-ąją siūlo tinklaraštis „Jauku namuose“: šventinę nuotaiką padėtų sukurti rankų darbo papuošimai.

Viena rankdarbių iš veltinio kūrėja skatina mylėti Lietuvą ne tik Vasario 16-ąją ar Kovo 11-ąją ir pristato Trispalvės spalvų auskarus (čia).

Taip pat galima pamąstyti ir apie kitą, ne tokią tiesioginę Tėvynės įtaką kuriant rankdarbius. Įkvėpti gali ir Lietuvos istorija, senoviniai drabužiai ir aksesuarai... O kokia metų laikų kaita: kiek spalvų, kiek skirtingų pavidalų, faktūrų! Dažnai tenka pastebėti, jog lietuvių kūriniai skiriasi nuo kitų tautų kūrėjų dirbinių - galbūt todėl, jog ir mes patys nuo jų skiriamės? Jog mūsų gamta tokia, jog tokia istorija, tokia kalba... o tai ir mūsų grožio suvokimą nulemia?

Kokie jūsų pamąstymai šia tema?


Vilija Butėnienė

1 komentaras:

new world order rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...