Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2012 m. vasario 12 d.

Ką vertėtų žinoti prieš dalyvaujant Kaziuko mugėje?


Mažiau nei mėnuo lieka iki džiugios pavasario šventės – Kaziuko mugės. Registracija į mugę Vilniuje jau baigėsi: mugės lankytojams bus pristatomi įvairūs amatininkų, tautodailininkų, rankdarbių kūrėjų dirbiniai. Prieš dalyvaujant viename iš svarbiausių rankdarbių verslui renginių, vertėtų perskaityti keletą rinkodaros patarimų. O jie išdėstyti beveik eiliškumo tvarka. Nuo svarbiausio iki mažiau svarbaus.

Dalyvavimas mugėje - savo, kaip kūrėjo, įvaizdžio stiprinimas. Parduokite profesionaliai sukurtus rankdarbius,  draugiškai ir nuoširdžiai bendraukite su potencialiais pirkėjais, teikite profesionalius patarimus. Susipažinkite su kitais rankdarbių kūrėjais - galbūt tai puiki galimybė ko nors iš jų pasimokyti? Apie tai galite perskaityti straipsnyje „Kaip susikurti savo, kaip kūrėjo, įvaizdį?“ Bendraukite su mugės lankytojais, o temas pokalbiui galite apsvarstyti kad ir perskaitę šį straipsnį apie esminius pokyčius kūryboje, kūrybos prasmę.

Vizitinė kortelė. Mugė - puiki vieta dideliam skaičiui žmonių pristatyti savo kūrinius. Nebūtinai visus rankdarbius parduosite mugės metu - svarbiausia, jog žmonėms sudarytumėte galimybę prisiminti ir apžiūrėti jūsų kūrinius tuo metu, kai jiems prireiks. Vizitinėje kortelėje pateikta informacija leis žmonėms peržiūrėti jūsų kūrinių nuotraukas, apsilankyti jūsų elektroninėje parduotuvėje ar tinklaraštyje, jums paskambinti ar parašyti laišką, rekomenduoti jūsų darbus savo pažįstamiems, susidomėti jūsų organizuojamais rankdarbių mokymais.



Prekystalio dizainas ir įrengimas. Šį etapą svarbu apsvarstyti todėl, kad mugės lankytojai pirmiausia pamatys jį. Apie tai, kokią prekystalio spalvą, aukštį, tematiką pasirinkti, „Rinkodara rankdarbiams“ rašė čia.
Štai keletas idėjų rankdarbių prekystaliui. Jaukūs, vintažiniai ir įvairiai sukomponuoti lagaminai.

Dizainas: Ruffled. Nuotrauka: Jonas Peterson
Dizainas: Style Me Pretty. Nuotrauka: Wildflowers Photography
Dizainas: Vintage Indie
Daugiau prekystaliui mugei idėjų galite rasti ankstesniuose tinklaraščio įrašuose čia ir čia.

Rankdarbių pakuotė. Ji padeda išbaigti kūrinio mintį, sukuria visumą. Priderinta pakuote itin apsidžiaugs žmonės, perkantys rankdarbį dovanoti. Ant paties rankdarbio ne visada įmanoma pateikti informaciją apie kūrėją, todėl šią funkciją puikiai atlieka pakuotė arba etiketė. Apie rankdarbių pakuotes išsamiai buvo rašyta čia ir čia.

Dizainas: Wonderland Room (Etsy.com)

Iš lietuvių kūrėjų vienas įspūdingiausių pakuočių kuria „Kitokie amatai“ ir „Patriflora“.

Rankdarbių kaina ir kainos etiketė. Pirmiausia dėl kainos - nustatydami ją, būkite tikri, jog pajamos padengs ne tik jūsų išlaidas reikalingoms medžiagoms pirkti, bet ir jūsų darbo laiko, rankdarbių gabenimo į mugę, mokesčio už prekybos vietą mugėje sąnaudas. Daugiau apie tai, kaip nustatyti tinkamą rankdarbio kainą, skaitykite čia. Kainos etiketės gali būti parduodamos kartu su rankdarbiu - ant jų galima rašyti ne tik kainą, bet ir kūrėjo kontaktus, patalpinti  logotipą (keletą pavyzdžių galite rasti čia).

Šaltinis: princesslasertron.com 

Neįprasto rankdarbio demonstravimas. Galbūt esate sukūrę neįprasto dydžio, pagamintą iš neįprastų medžiagų rankdarbį, kuris atskleidžia jūsų profesionalumą ir kūrybiškumą? Tai gali būti sprendimas, kuris nulems, jog apie jus būtų kalbama dar ilgokai mugei pasibaigus. Pavyzdžiui, mugės lankytojai nusifotografuos prie jūsų kūrinio, o nuotrauką išplatins internete. Be abejo, reikėtų pasirūpinti, jog kūrinio autorystė būtų priskirta jums: aiškiai matomas jūsų pavadinimas, logotipas ar pan. Žmonės mėgsta pramogas ir būti stebinami. Ką neįprasta pristatė užsienio kūrėjai, galite peržiūrėti čia.

Jei apie savo dalyvavimą mugėje jau pranešėte savo kūrybos gerbėjams - puiku, jei to dar nepadarėte - vertėtų parašyti gražų kvietimą apsilankyti jūsų stende. Rekomenduojama perskaityti straipsnį apie tai, ką vertėtų atlikti prieš pat mugę ir jos metu (čia).

Ar ketinate dalyvauti Kaziuko mugėje? Ar įtrauktumėte daugiau punktų, reikalingų pasiruošti mugei? Ar pakeistumėte jų eiliškumą?

Vilija Butėnienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...