Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2012 m. vasario 20 d.

Kuo sudominti rankdarbių interneto svetainės lankytojus?

Šaltinis: http://psimadethis.com   



Rankdarbių interneto svetainės lankytojams įdomu peržiūrėti naujos rankdarbių kolekcijos, rankdarbių gamybos proceso nuotraukas, skaityti apie renginius, kuriuose jūs ketinate dalyvauti. Tačiau jiems smalsu ką nors sužinoti, išmokti, išbandyti, todėl suteikite galimybę ką nors sukurti patiems – pateikite rankdarbių kūrimo schemų! 

Šiame straipsnyje pateikiami keli pavyzdžiai, kaip galėtumėte pamokyti savo interneto svetainės lankytojus pasigaminti mielų smulkmenų. Rankdarbių kūrėjai pristato įvairaus sudėtingumo schemų. 



„Rinkodaros rankdarbiams“ atveju populiariausia paskelbta schema buvo ši: 


Ją „Rinkodaros rankdarbiams“ puslapyje „Facebook‘e“ spustelėjo ir peržiūrėjo maždaug 6 kartus daugiau žmonių nei kitus įrašus, apie tai kalbėjo 5 kartus daugiau žmonių nei įprastai. 

Kūrybiškai perdaryti turimus daiktus siūlo ir Psimadethis.com, iš pirštinių ir kojinių siūlydami pasigaminti prabangias pirštines: 



Atkreipkite dėmesį, jog komentarai parašyti nerūpestingai, tarsi darant eskizus. Tačiau daugelis populiarių rankdarbių schemų neturi komentarų. 

Kitas populiarios rankdarbių kūrimo schemos pavyzdys (šaltinis: Duitang.com): 


Šia schema socialiniame tinkle „Pinterest“ pasidalijo 270 žmonių, 65 ją pamėgo. 

Dar viena paprasta rankdarbių kūrimo schema, kurią pasiūlė Marthastewart.com


Schema, kurioje rankdarbio gamybos eiga nurodyta konkrečiais žingsniais (šaltinis: Duitang.com):

Į ankstesniąją panaši schema – segių-gėlių gamybos pamoka, kurią pristatė Indiefixx.com


Sudėtingesnes rankdarbių schemas keičia paprastesnės. Pavyzdžiui, Scraptiffany.com moko, kaip gražiai surišti kaspinėlį, panaudojant...šakutę! Netikėta ir įdomu – kodėl nepasidalijus su draugais? 


Kas labiausiai pažadina žmonių vaizduotę, sukelia šypseną ir paskatina spausti mygtuką „Patinka“, dalytis su draugais ir pan.? Tai, kas gana akivaizdu, bet patys anksčiau nebuvo pastebėję. Pavyzdžiui, tokia būsena mane apniko, kai pastebėjau šias rankdarbių schemas (šaltinis: Duitang.com): 










Parodykite, kaip iš įprastų medžiagų galima sukurti puošmenų namams, kaip tai padarė Flaxandtwine.com:


Tiesa, ši schema gana išsami: išvardytos reikalingos medžiagos, kiekvienas gamybos žingsnis nufotografuotas (visą schemą galite peržiūrėti čia). Tačiau išsamios ir ilgos schemos turi trūkumą – jos turi ribotą galimybę tapti virusinėmis, kadangi vienoje nuotraukoje (sumontuotoje iš kelių nuotraukų) matyti visa gamybos eiga. 

Galite platinti kitų sukurtas schemas, tačiau būtų vertingiau sukurti savas, atspindinčias jūsų rašymo, rankdarbių kūrimo stilių, pasirinkus subtilų spalvų derinį, uždėjus logotipą. 

Ar jūs dalijatės rankdarbių schemomis su savo lankytojais, puslapio gerbėjais? Ar schemas kuriate patys, ar randate internete?


Vilija Butėnienė

2 komentarai:

Kukuruku rašė...

Aš kuriu be schemų, bet labai dažnai susilaukiu prašymų pasidalinti jomis. Planuoju ateityje schemas paišyti ir bent keliomis pasidalinti su lankytojais.

Naturaleza y gatos rašė...

Viskas labai idomu ir grazu

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...