Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2012 m. vasario 22 d.

Kaip susikurti paskyrą socialiniame tinkle „Pinterest“?




Kuo socialinis tinklas „Pinterest“ gali būti įdomus ir naudingas jūsų rankdarbių verslui rašyta čia. Vertėtų prisiminti, kad vos dvejus metus veikiantis tinklas turi daugiua nei 10,4 milijono registruotų vartotojų, maždaug 9 milijonai iš jų prisijungia naudodamiesi savo „Facebook“ paskyra. Šiame straipsnyje apžvelgiami žingsniai, padėsiantys susikurti „Pinterest“ paskyrą. 




1. Norėdami prisijungti prie „Pinterest“, turite gauti pakvietimą. Patikimiausia kreiptis į pačius socialinio tinklo kūrėjus, įrašant savo elektroninio pašto adresą į laukelį čia (bent jau savąjį patvirtinimą gavau po dviejų dienų). Tačiau, jei tokiu būdu patvirtinimas užtruktų, galite kreiptis į mane elektroninio pašto adresu vilija@rinran.lt – atsiųsiu kvietimą, kadangi jau esu šio tinklo narė. Elektroniniu paštu gausite nuorodą, kurią paspaudę būsite pakviesti prisijungti prie „Pinterest“.  Norėdami prisijungti prie „Pinterest“, apsilankykite http://pinterest.com. Paspauskite mygtuką „Join Pinterest“.

2. Prie socialinio tinklo „Pinterest“ galite prisijungti, naudodami savo „Facebook‘o“ arba „Twitter‘io“ duomenis, taip pat - ir savo el. pašto adresą.


Tik prisijungus bus pasiūlyta pasirinkti interesų sritį: Art, Design, DIY & Crafts, People, Home Decor ir pan. 


Pasirinkite sritį, kuria domitės ir kurios tematika dalysitės nuotraukomis ir vaizdeliais. Pavyzdžiui, „Rinkodara rankdarbiams“ priskirta DIY & Crafts sričiai. 

Jums taip pat bus pasiūlyta pasirinkti žmones, įmones, kuriuos norėtumėte sekti (matyti jų naujienų srautą). Pavyzdžiui, galite pasirinkti „Rinkodarą rankdarbiams“, „Etsy“

3. Užpildykite savo profilio lentelę. Apsvarstykite, koks vartotojo vardas („Username“) būtų tinkamiausias. Svarbu, jog pastarasis sietųsi su jūsų interneto svetainės, elektroninės parduotuvės ar tinklaraščio pavadinimu. Būtinai nurodykite savo svetainės adresą („Website“). 


Pasirinkite paskyros nustatymus. Aukščiau esančiame paveiksle nustatymai reiškia, jog bus matoma nuoroda į jūsų „Facebook‘o“ paskyrą („On“), tačiau naujai paskelbtos nuotraukos jūsų „Pinterest“ paskyroje nebus automatiškai paskelbtos „Facebook‘o“ sienoje („Off“). Šiuos pasirinkimus verta apsvarstyti: pavyzdžiui, „Rinkodaros rankdarbiams“ paskyroje nuorodos į „Facebook‘o“ gerbėjų puslapį nėra, nes siekiama lankytojų pritraukti į interneto svetainę rinran.lt. Antrajį nustatymą verčiau pasirinkti „Off“, nebent esate tikri, jog jūsų draugams nuolatiniai nuotraukų atnaujinimai bus įdomūs ir neįgris. Matomumo („Visibility“) nustatymas reikalauja apsispręsti, ar norite, jog jūsų „Pinterest“ profilis būtų randamas paieškos sistemų (pavyzdžiui, „Google“, „Bing“ ar kitų). Jeigu ketinate skelbti savo rankdarbių nuotraukas, taip didindami lankytojų srautą į savo elektroninę parduotuvę ar tinklaraštį, nustatykite „Off“, leisdami paieškos sistemoms lengvai rasti jūsų rankdarbių nuotraukas. Šiuos nustatymus galėsite pakeisti bet kada vėliau, tačiau geriausia apsispręsti iš pradžių. 

4. Viršuje, dešiniajame lango krašte suraskite laukelį „About“ ir spustelėkite „Pin It Button“. 


Tai suteiks galimybę lengvai ir greitai pasidalyti internete rasta nuotrauka. Peržiūrėkite mokomąjį vaizdelį – „Pinterest“ kūrėjai paaiškina, kaip įsidiegti mygtuką „Pin It“. 

4. Patikrinkite savo „Facebook‘o“ paskyros nustatymus, jei nenorite, kad kiekvieną naujai pasidalytą nuotrauką „Pinterest“ paskelbtų ir jūsų draugams „Facebook‘e“. Savo „Facebook‘o“ paskyroje pasirinkite „Paskyros nustatymus“, tada „Programas“ (kairėje lango pusėje). Suraskite „Pinterest“ programą ir paspauskite „Redaguoti“. Galite pašalinti neprivalomus veiksmus (pavyzdžiui, „Post to Facebook as me“). Taip pat pasirinkite, kas gali stebėti jūsų veiksmus ir įrašus, susijusius su „Pinterest“: tik aš, draugai, pasirinktinai ir pan. 

5. Susikurkite teminius aplankus („lentas“). 


Pasirodžiusioje lentelėje nurodykite, kas gali skelbti nuotraukas aplanke. Patartina pasirinkti tik save („Just Me“), nebent siekiate, jog jūsų kūrybos gerbėjai taip pat galėtų pasidalyti savo nuotraukomis. Suteikite trumpą ir aiškų pavadinimą aplankui (ilgesniųjų dalis nebūna matoma, todėl tampa mažiau aiškūs). Aplanką priskirkite kategorijai, kad kiti „Pinterest“ bendruomenės nariai žinotų, kokia sritimi domitės. Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kokią kalbą vartosite: jei potencialių pirkėjų ieškote tarptautiniu mastu, lietuvių kalba ne itin tiks. Pavyzdžiui, „Rinkodaros rankdarbiams“ paskyra kuriama lietuvių kalba, kadangi ir rinran.lt straipsniai rašomi šia kalba. Jeigu „Pinterest“ paskyroje paliekate nuorodų į savo „Etsy“ parduotuvę, prasmingiau būtų nuotraukų komentarus, aplankų pavadinimus rašyti anglų kalba. 

6. Pradėkite dalytis nuotraukomis ir vaizdeliais: suraskite patinkantį, paspauskite „Pin It“ mygtuką, pasirodžiusioje lentelėje parinkite aplanką ir pateikite aprašymą (galite įterpti nuorodą į savo parduotuvę, tinklaraščio įrašą). 
Dalykitės kitų žmonių nuotraukomis, tačiau nepamirškite, jog šio tinklo paskirtis – prikviesti lankytojų į savo parduotuvę, interneto svetainę, kurioje prekiaujate rankdarbiais. Dalykitės nuotraukomis iš savo pačių tinklalapį, „Etsy“ parduotuvės, kad žmonės būtų tiesiogiai nukreipiami į jūsų svetainę. 

7. Kai pasidalijama nuotrauka ar vaizdeliu, visa tai paskelbiama pagrindiniame „Pinterest“ puslapyje, į kurį galite patekti spustelėję „Pinterest“ logotipą puslapio viršuje. 


Jame pamatysite žmonių, kuriuos stebite („Pinners you follow“), pasidalytas nuotraukas ir vaizdelius. 


Taip pat galite rinktis pagal kategorijas („Everything“) arba įrašyti žodį paieškos laukelyje puslapio kairėje. 


Pavyzdžiui, mezgate kepuraites. Jų nuotraukomis dalijatės „Pinterest“ tinkle, nuotraukos pasirodo pagrindiniame jūsų sekėjų puslapyje, jūsų sekėjai pasidalija nuotrauka, taip ji tampa matoma jūsų sekėjų draugams ir pažįstamiems – tokiu būdu didelis skaičius žmonių pamato jūsų rankdarbius. „Pinterest“ suteikia galimybę pasidalyti nuotrauka, ją pamėgti arba pakomentuoti – taip žinia apie jūsų rankdarbius pasiekia didelį būrį žmonių. 

Ar jau turite savo „Pinterest“ paskyrą? Prisijukite prie „Rinkodaros rankdarbiams“, o komentaruose palikite nuorodą į savo „Pinterest“ paskyrą.


Vilija Butėnienė

4 komentarai:

Neri rašė...

Laba diena,

turiu savo paskyrą, bet prisipažinsiu, kad kol kas nelabai dar spėjau įsigilinti, kaip ten viskas veikia ir pan., todėl labai dėkoju Jums už išsamius aprašymus :)
http://pinterest.com/neriatelje/

Neri

Vilija rašė...

Sveiki!

Smagu, jog Jūsų meškučiai - jau naujame socialiniame tinkle.
Tikiuosi, jog šis straipsnis bus naudingas :)

Asta Gailė-Padags rašė...

Sveiki, ką tik prisijungiau prie Pinterest bendruomenės. Jūsų straipsnis tikrai buvo labai naudingas, nes anglų kalbos nemoku, tad sunku pačiai susigaudyt, ką, kur ir kaip ten daryti. Ačiū :)
http://pinterest.com/akrankdarbiai/

Vilija rašė...

Sveiki :)
Kaip smagu, kaip smagu! Tikiuosi, jog ši bendruomenė įkvėps Jus ir pagelbės dalijantis kūrybingomis mintimis su kitais nariais. Sėkmės!

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...