Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2011 m. liepos 22 d.

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?



Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio. Daugelyje elektroninių parduotuvių suteikta galimybė pasiteirauti apie rūpimą rankdarbį ir tai mažina potencialių pirkėjų nepatiklumą ir abejones, tačiau aprašymas išlieka reikšmingas. 

Aprašyme turėtų būti pateikta tokia informacija: 
· Rankdarbio dydis gali būti nurodomas tiek viso kūrinio, tiek jo dalies. Pavyzdžiui, nurodomas viso vėrinio ilgis ir atskiro karoliuko dydis; kaklo papuošalo su dideliu pakabuku – papuošalo ilgis ir pakabuko ilgis, plotis ar skersmuo. 

· Matavimo vienetai. Priklausomai nuo jūsų tikslinės rinkos, reikia pateikti joms įprastus matavimo vienetus. Pavyzdžiui, elektroninėje parduotuvėje „Etsy“ rankdarbių matmenys dažnai nurodomi coliais. Lietuvoje priimta žymėti centimetrais, o smulkesnius kūrinius – ir milimetrais. 

· Rankdarbio svoris. Jis svarbesnis tuo atveju, jei pristatymo išlaidos priklauso nuo siuntinio svorio (nėra numatytos pastovios pristatymo išlaidos). 

· Naudotos medžiagos. Derėtų pateikti tikslius jų aprašymus, kadangi potencialiems pirkėjams tai gali nepasirodyti akivaizdu. Tai ypač svarbu parduodant paveikslus, kai nėra aiški jų atlikimo technika, papuošalus, kai nėra akivaizdų, ar įsegimai yra sidabriniai, ar pasidabruoti. 

· Aiškiai nurodyta kaina – tiek paties rankdarbio, tiek pristatymo išlaidų, nuolaidų ir pan. 

· Kūrybinis aprašymas, kuris rankdarbiui suteikia papildomos vertės. Pavyzdžiui, elektroninėje parduotuvėje „Etsy“ kūrėja Savannah May siūlo įsigyti siuvinį „Miško lapė“. Suteiktas nuotaikingas pavadinimas. 


O rankdarbio aprašymas maždaug toks: „Šitą mažą laputę aš pamačiau vieną popietę pačioje miško tankmėje rinkdama pušies kankorėžius. Ji manęs paklausė, ar negalėčiau nuvežti jos į miestą, kur rastų mielą šeimą, galinčią ją priklausti kaip paklydėlę. Aš taip ir padariau, ir štai mes čia. Ieškau mielų namų šiaip jaunai laputei. Jei nemanote, kad ji galėtų jums pridaryti bėdų, ji kaip tik jums.“ 

Eliana Jo sukūrė pelėdas iš veltinio. 


Jų aprašymas skamba taip: „Mes pasirengę vakarėliams! Mes esame 5 mielos pelėdos, mėgstančios papuošti jūsų pyragaičius! Mes esame gražiai mėlynos ir rudos spalvos ir pagamintos iš tvirto veltinio. Kiekviena iš mūsų turi po didelę širdį ant savo pilvo. Esame 6,5 cm aukščio ir 8 cm pločio. Kai būname nenaudojamos pagal paskirtį, norėtume būti mažais žaidimų draugais ypatingam vaikui! Mes pagamintos su meile. Visos sukirptos ir pasiūtos rankomis.“ 

Kuri, jūsų nuomone, aprašymo dalis labiausiai paskatintų pirkėjus nusipirkti rankdarbį? 

Vilija Butėnienė

Šaltinis 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...