Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2011 m. liepos 4 d.

Kaip paskleisti žinią apie save ir savo rankdarbius?


Valdant rankdarbių verslą, svarbu užtikrinti nuolatinį jų realizavimą. Parduoti daugiau rankdarbių gali padėti tokie būdai:

· Dalyvavimas mugėse, parodose, kur galima pademonstruoti savo rankdarbius ir pabendrauti su lankytojais.

· Straipsnių apie save ir savo rankdarbius paskelbimas. Galbūt rankdarbių gamybos būdas yra neįprastas, galbūt egzistuoja tam tikri sunkumai juos kuriant, kuriuos galima aprašyti, visa tai pavaizduojant nuotraukose. Straipsnius galima talpinti savo interneto svetainėje, tinklaraštyje, kitose interneto svetainėse, kuriose rašoma susijusia tema, spausdinamuose leidiniuose.

· Išplėstas asortimentas. Galbūt kuriate tik tam tikro formato ar paskirties rankdarbių: siuvant rankines, galima priderinti piniginę ar telefono dėklą; gaminant atvirukus, sukurti derančius priedus dovanai papuošti arba prie paveikslo priderinti atviruką.

· Prašymas perduoti informaciją apie rankdarbius. Esamų pirkėjų, pažįstamųjų ir artimųjų galima paprašyti papasakoti apie rankdarbius kitiems žmonėms, kurie galėtų susidomėti šiais kūriniais. Daugiausiai naujų pirkėjų pakvietusiesiems galima pasiūlyti nuolaidą perkant rankdarbius ar mažą dovanėlę.

· Rankdarbių pardavinėjimas elektroninėse parduotuvėse. Užsienyje gerai žinomos Etsy ir Ebay. Šiose populiariose svetainėse galima ne tik parduoti rankdarbius, bet ir supažindinti lankytojus su rankdarbiais.

· Rankdarbių svetainės nuorodos įtraukimas į katalogą, kuriame skelbiasi ir kiti rankdarbių kūrėjai. Tokiu būdu potencialūs pirkėjai galėtų lengviau jus surasti.

· Interneto svetainės pavertimas elektronine parduotuve. Siekiant parduoti rankdarbius, reikia susidomėjusiems svetainės lankytojams sudaryti galimybę kuo paprasčiau įsigyti rankdarbių. Jei ketinantieji pirkti turės ilgai ieškoti rankdarbių kainų, siuntimo sąlygų, galima juos prarasti.

· Ryšių su pirkėjais savo nišoje plėtojimas. Vertėtų bendrauti ir bendradarbiauti su žmonėmis, kurie palaiko jūsų pasirinktą nišą. Kuriant drabužėlius vaikams, galima dalyvauti labdaros renginiuose, skirtuose vaikų namams, įvairiomis ligomis sergančių vaikų gydymui. Pagal senąsias tradicijas kuriami rankdarbiai susiję su renginiais, skirtais istoriniams įvykiams paminėti. Taip pat naudinga prenumeruoti jums aktualių temų naujienas interneto svetainėse. Šiose interneto svetainėse taip pat galima paskelbti straipsnius apie savo rankdarbius.

· Reklamavimasis, talpinant skelbimą apie savo rankdarbius susijusiose interneto svetainėse, leidiniuose.

· Rankdarbių pardavinėjimas namuose. Galima surengti rankdarbių pristatymo renginį savo ar pažįstamųjų namuose, kur susirinktų nedidelė auditorija.

· Rankdarbių pavyzdžių nuotraukos. Vertėtų turėti keletą kokybiškų rankdarbių nuotraukų, kurias galima parodyti mugių metu, keičiantis vizitinėmis kortelėmis ar jūsų kūriniais susidomėjusiam žmogui.

· Nuolatinis galimybių ieškojimas. Reguliarus straipsnių apie rankdarbių gamybą, rinkodarą skaitymas, informacijos apie vyksiančias parodas, muges ir projektus paieška padeda įgyti daugiau žinių, didina galimybes plėtoti rankdarbių verslą ir plėsti pirkėjų ratą.


Vilija Butėnienė

Šaltinis

2 komentarai:

Unknown rašė...

Įdomus ir naudingas straipsnis , todėl prisidėdama prie šio straipsnio, noriu paminėti portalą www.reklamele.lt, kuriame sukūrus anketą sukuriate tarsi mini internetinę svetainę, kurioje talpinate savo rankdarbius ir tuo pačiu reklamuojatės ir surandate savo darbams pirkėją ir jūsų darbų gerbėją.Manau toks portalas taps naudingas ne tik pradedančiam rankdarbių kūrėjui,bet ir daug gerbėjų turinčiam menininkui.

Vilija rašė...

Sveiki :) Šaunu, jog įkūrėte naują portalą. Klausimas: kuo jis skiriasi nuo jau esamų, plačiai išplėtotų portalų, kuriuose pateikiama tik menka informacija apie gaminius ir veiklą? Kiek teko matyti, kategorijos pačios įvairiausios: nuo automobilių plovyklų, viešbučių paslaugų iki juvelyrinių prekių parduotuvių ir rankdarbių kūrėjų. Todėl kyla kitas klausimas: kaip Jūs save pozicionuosite rinkoje, kas bus (yra) Jūsų tiksliniai lankytojai? Ar rankdarbių kūrėjų tikrai bus ieškoma portale, kuris orientuotas į visus?

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...