Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2011 m. birželio 8 d.

Prekystaliai mugėse


Ruošiantis dalyvauti mugėje, iš anksto reikėtų apsvarstyti, kaip pateiksite savo rankdarbius: kokio stiliaus, spalvos, formos prekystalį pasirinksite. Stalas, stendas turėtų sudaryti jūsų asmeninės mažos parduotuvės įspūdį. Kad patrauktumėte mugės lankytojų dėmesį, prekystalis turėtų būti tvarkingas, originalus, rankdarbiai išdėlioti taip, jog būtų patogu juos apžiūrėti.

Tematika. Pasirinkite tam tikrą tematiką, pagal kurią sukursite savo prekystalį: galbūt jums tiks nėrinių, verpsčių, siuvamosios motyvai. Ant prekystalio galite padėti ir kitų daiktų, prekystalį darančių originalesnį: gėlių vazonų, skarelių, senovinių dėžių, rėčių, paveikslų rėmų.

Spalvos. Spalvas rinkitės pagal tai, kokią nuotaiką jos kuria ir ar tinkamai paryškina pačius rankdarbius. Iš pradžių ant tuščio stalo padėkite kelis savo rankdarbius, tuomet apžiūrėkite juos iš arti, atsitraukite 3 metrus, 6 metrus, 9 metrus – kokios spalvos derėtų su rankdarbiais, patrauktų dėmesį žvelgiant iš toliau. Vėliau rankdarbius padėkite ant pasirinktų spalvų medžiagų ir apžiūrėkite. Paprastai rankdarbiai gerai matomi neutralių spalvų – rudos, baltos ir juodos – fone.

Aukštis. Stendai su rankdarbiais pirkėjų akių lygyje bus pastebėti pirmiausiai, todėl juose galima pateikti įdomiausius, gražiausius rankdarbius. Įdomiai atrodys prekystalis, kuriame rankdarbiai sudėlioti nevienodame aukštyje; tačiau reikėtų vengti visus rankdarbius išdėlioti ant stalo plokštumos.

Toliau pateikiami mugių prekystalių pavyzdžiai.

Pyragaičių formos papuošalus gaminanti kūrėja mugei pasirinko miniatiūrinius baldus, kurie dera su rankdarbiais.



Papuošalams stende paryškinti pasirinkti papildomi daiktai: specialios dėžutės, medžio šaka, pintas padėklas.






Rankdarbiai išdėlioti skirtingame aukštyje, pasirinkti originalūs akcentai: stalčiai, įvairių formų lentynėlės.



Rankdarbiai gali būti eksponuojami dekoruotoje senovinėje knygų lentynoje.



Prekystalis su rankdarbių kūrėjų plakatu ir siuviniu– tokia reklama padeda mugės lankytojams geriau įsidėmėti rankdarbių logotipą, parduotuvės pavadinimą ir panašiai.


Minimalistinis stovas neužgožia rankdarbių ir leidžia patogiai apžiūrėti kūrinius. Tokį stovą galima nudažyti įvairiomis spalvomis, o skirtingame aukštyje išdėstyti rankdarbiai atkreipia dėmesį.



Stilingai atrodo rėmeliuose sukabinti papuošalai. Rėmelius galima nudažyti įvairiomis spalvomis, parinkti skirtingą dydį priklausomai nuo parduodamų rankdarbių.


Subtiliai pateikti papuošalai: juoda spalva išryškina smulkius dirbinius.


O taip atrodė mūsų prekystalis mugėje. Visus rankdarbius išdėliojome ant stalo plokštumos; prekystalio akcentas buvo miniatiūrinės krautuvėlės karkasas.


Vilija Butėnienė

Šaltiniai

4 komentarai:

Skaitytoja rašė...

Perskaičiusi straipsnį iš karto pamaniau, jog jį turėtų perskaityti visi, kas ruošiasi dalyvauti mugėse. Visi, visi, visi.. - ir nesvarbu, ką besiruošiantys pardavinėti (puodai, drabužiai,..). Šiame straipsnyje labai aiškiai ir net su pavyzdžiais pateikiama, ką ir kaip reikia daryti, norint pritraukti pirkėjų dėmesį. Juk kiekvienais metais vyksta mugės ir kiekvienais metais visi einame pažiūrėti, o galbūt ir ką nors nusipirkti..akys tiesiog raibsta! Tad retkarčiais net praeiname pro, galbūt, potencialius prekystalius, kuriuose guli tai, ko mes ir ieškome. Ir viskas dėlto, jog pastarasis prekystalis tiesiog išnyko tarp galybės kitų. Todėl skaitykite, skaitykite šį straipsnį, mielieji rankdarbių kūrėjai! :)
Tiesa, labai noriu pagirti straipsnio autrės ir jos kolegės prekystalį mugėje :) Labai šauniai atrodo. Pro tokį tikrai nepraeičiau.

Vilija rašė...

Dėkoju už gerus žodžius! Be abejo, prekystalis turi traukti akį - tarsi primindamas, jog rankdarbius kuria ir parduoda kūrybingi žmonės. Žinoma, didžiausią dėmesį reikia skirti dailiam rankdarbiui sukurti, o aplinka, kurioje jis parduodamas, tik sustiprina malonų įspūdį.

Renata rašė...

pritariu,kad geras prekystalis yra ir puiki reklama- esu maciusi,kaip mugeje imantrus papuosalai buvo sukabinti ant senoviniu duru. niekas nepraejo pro sali :)

Vilija rašė...

:) taip, reklama ir prekės ženklo pristatymas mugės lankytojams (todėl vertėtų matomoje vietoje prikabinti, pastatyti lentelę su savo rankdarbių pavadinimu).

Senovines duris, kurios buvo kaip stendas papuošalams eksponuoti, taip pat esu mačiusi vienoje Vilniaus mugių - labai įdomu ir neįprasta, todėl traukė akį. :)

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...