Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2011 m. gegužės 26 d.

Rankdarbių interneto svetainių spalvos

Tęsiant ankstesnę temą apie interneto svetainių spalvas ir jų reikšmes, pateikiami konkretūs rankdarbių interneto svetainių pavyzdžiai. Taigi kokius spalvų derinius, faktūras, piešinius pasirinka rankdarbių kūrėjai? Kokį įspūdį svetainės lankytojams gali sudaryti pasirinkti elementai?






Matyti, jog dauguma rankdarbių kūrėjų renkasi šiltas ir natūralias spalvas. Itin daug rankdarbių svetainių yra rudos spalvos, pabrėžiančios patikimumą ir tvirtumą.


Atvirukų dizaino svetainei parinktas smėlio ir kreminės spalvos derinys atrodo jaukiai, smėlio spalvos fonas sukuria popieriaus įspūdį, todėl itin dera prie svetainės tematikos. Šiuolaikiškumo suteikia raudono ir juodo šrifto derinys.

Rankdarbių mugės svetainės fonas suteikia natūralumo, patikimumo. Smėlio ir dramblio kaulo svetainės dalys dar labiau pabrėžia švelnumą, grynumą.


„Editos rankdarbiai“ pasižymi minimalistiniu dizainu, fonas vientisas. Gelsvai ruda spalva suteikia šiltumo, o antraštės šriftas ir spalvos – prabangumo.

Medelių iš karoliukų galerija – itin žemiška, gausu gamtos motyvų. Paveikslėlis tiesiogiai siejamas su galerijos pavadinimu.

Rankdarbius savam malonumui gaminanti kūrėja savo galerijai parinko tamsiai rudos spalvos su prabangiais senoviniais motyvais foną – svetainė atrodo natūrali, šilta. Įvairūs motyvai (pieštukai, kavos puodelis, priklijuojami lapeliai) sudaro šiek tiek perkrauto fono įspūdį, tačiau suteikia šiuolaikiškumo, judrumo, netgi kuria labai kūrybiškos asmenybės darbo vietos vaizdą. Beje, teksto fonui taip pat parinktas popieriaus lapo motyvas.


Rankdarbių iš karoliukų galerijoje tamsiai rudas fonas išryškina pagrindinę svetainės dalį. Gelsvai rusvo popieriaus lapo faktūra sudaro senoviškumo, jaukumo įvaizdį, o fono ornamentas suteikia prabangos.

Galerijai „Goti“ sodri ruda spalva suteikia patikimumo, tvirtumo įspūdį ir dera su odos gaminiais. Parinkta popieriaus lapo faktūra ir ornamentai pabrėžia tradicijas, istoriją ir vertybes.



Svetainei apie įvairius rankdarbius šviesiai mėlyna ir dramblio kaulos spalvos suteikia svetainei draugiškumo, atpalaiduoja ir ramina. Pilki akcentai svetainės lango viršuje stilingi, tačiau kuria niūresnę, liūdnesnę nuotaiką.


Rankdarbių galerijai pilkos ir šviesiai mėlynos spalvų derinys suteikia šiuolaikiškumo, gaivumo. Minimalistiniam dizainui jėgos, polėkio ir energijos suteikia ryškus akcentas – nuotrauka, besisiejanti su galerijos pavadinimu.


„Ditos darbeliai" pasižymi minimalistiniu dizainu. Įvairių atspalvių žalia suteikia svetainei harmonijos, gaivumo įspūdį. Svetainės viršuje esančioje nuotraukoje vyrauja tamsiai žali atspalviai, kurie atspindi prabangą.



Sodri antraštės spalva svetainei suteikia prabangos, balta spalva dera su minimalistiniu dizainu ir išryškina rankdarbius.


Papuošalų galerijos svetainė elegantiška. Šiltumo suteikia rudi įvairūs rudi atspalviai.



„Unikalūs dirbiniai“ pasirinko minimalistinį svetainės dizainą, kuriame dominuoja balta spalva, paryškinanti galerijos antraštę ir rankdarbių nuotraukas. Svetainės išvaizda gana formali, pabrėžiamas profesionalumas. Griežtą dizainą sušvelnina mažiau su balta kontrastuojanti pilka teksto spalva.


Vilija Butėnienė

2 komentarai:

Kukuruku rašė...

Tikras galvos skausmas tos svetainės spalvos. Porą dienų derinius įvairius parinkinėjau, o dabar, praėjus vos keliems mėnesiams, esu nepatenkinta rezultatu ir vėl svarstau, kaip reikėtų keisti.

Vilija rašė...

Tiesa, spalvų derinius parinkti gana sudėtinga. Kol sukūriau šią svetainę, peržiūrėjau daug kitų. Derinau maždaug dvi savaites... Pamėginkite pasirinkti pagrindinę, dominuojančią spalvą, tuomet paieškokite spalvinių derinių.

Galbūt jus įkvėps jūsų kurti rankdarbiai ir jų spalviniai deriniai? :)

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...