Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2011 m. gegužės 17 d.

Kaip pakviesti pirkėjus užeiti į parduotuvę?



Kaip pristatyti savo rankdarbių parduotuvę būsimiems klientams? Kokia iškaba juos kviestų užeiti ir apsižvalgyti?
Rašydama darbą apie rinkodaros strategijas rankdarbių verslui, atlikau tyrimą, kurio metu nustačiau, jog pirkėjai pirmenybę teiktų jaukiai, mažai rankdarbių parduotuvei, lyginant su prabangia, erdvia galerija. O įprasta rankdarbių pirkimo vieta pirkėjai laiko mugę.Štai kaip tai daro verslininkai užsienyje. Galbūt jų kūrybingumą galima pritaikyti ir jūsų veikloje?

Šios parduotuvės traukia prekių gausa, primena mugę. Dar keli parduotuvėlių pavyzdžiai, kur prekių išdėstymas ir kiekis primena mugę:


Užeiti į parduotuvę galima paskatinti nutapius su prekėmis susijusius piešinius.


Ryškiai nudažytos durys atkreipia dėmesį.


Jaukumo rankdarbių parduotuvei suteiktų kartu įsikūrusi kavinė ar arbatinė: žmonės užeitų pasimėgauti, neskubėdami apžiūrėtų gaminius.


Praeivių dėmesį patrauktų ant išorinės parduotuvės sienos pritaisyti rankdarbiai – medienos, keramikos dirbinių, pintinių pavyzdžiai.


Įmantrus adreso užrašas San Franciske. Rankdarbių parduotuvėlei galima priderinti tokį užrašą priklausomai nuo to, kuo prekiaujama: tai gali būti dekupažo technika puoštas užrašas, medžio raižinys, apnertas arba megztomis raidėmis. Tokį užrašą reikėtų apsaugoti nuo lietaus ar sniego, tačiau praeivių žvilgsniai tikrai pastebėtų.



Parduotuvės viduje pastatykite kelis baldus, puoštus jūsų rankdarbių stiliumi, kad pirkėjams paliktų įspūdį. Ph. Kotler ir K.L. Keller knygoje „Marketingo valdymo pagrindai“ (2007) teigia, jog atmosfera yra sudėtinė aplinka, sukurianti arba sustiprinanti norą nusipirkti prekę. Rankdarbių parduotuvės vidus turėtų kurti jaukumo, mielumo pojūtį, kadangi rankdarbių pirkėjams šios savybės labiausiai siejasi su rankdarbiais.


Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios rankdarbių dirbtuvės siūlo šiuolaikišką ir jaukią vietą rankdarbių gamybai, siūloma vaišintis arbata. Dirbtuvių šūkis užrašytas ranka ant piešimo lentos.


Medžio dirbinių parduotuvė galėtų didžiuotis įspūdingomis lentynomis prekėms, taip pabrėždama meistrų išradingumą ir skatindama pirkėjų pasitikėjimą meistrų darbu.


Rankų darbo papuošalų parduotuvėlių puošmena galėtų tapti neįprastų formų veidrodžiai – pirkėjai įvertintų jūsų dėmesį ne tik papuošalų gamybai, bet ir patrauklaus interjero sukūrimui. Šie veidrodžiai sukurti vienai Azijos užkandinei, tačiau šakutes pakeitus skrybėlaitėmis ar bateliais, tiktų ir papuošalų parduotuvėlei.

Galbūt norėtumėte, jog jūsų rankdarbių parduotuvę pirkėjai atsimintų dėl to, kad jos baldų spalva neįprasta?



Vilija Butėnienė

3 komentarai:

Skaitytoja rašė...

Ištikrųjų manau, kad jaukios parduotuvėlės ne tik traukia galimu įdomiu prekių asortimentu potencialiems pirkėjams, bet ir kaip vieta, kurioje galima "paganyti" akis ir parsinešti idėjų savo namams.

Vilija rašė...

Tikra tiesa - rankdarbių parduotuvės, taip pat ir mugės turėtų teikti lankytojams malonių įspūdžių, įkvėpti kurti. Be abejo, daugelį rankdarbių gali būti sudėtinga sukurti patiems.

Skaitytoja rašė...

Aišku, sunku tikrai būna sukurti daugelį rankdarbį patiems, tačiau tam yra galva, kuria reikia naudotis;)pakeičiant vienas idėjas į kitas, arba papildomai pasitelkti tam tikros srities specialistų pagalbą :)

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...