Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2011 m. spalio 28 d.

Parduotuvės internete: kūrybiškas pirkimo organizavimas (2 dalis)


Donna Wilson pirkėjams pristato
 rankdarbių katalogą



Straipsnio, kaip rankdarbių rinkimosi ir pirkimo procesą organizuoti kūrybiškiau, praturtinant pirkėjų potyrį ir paliekant stiprų įspūdį, tęsinys. 









Pagalba renkant rankdarbius dovanoms 

Jei išsiaiškinote, jog dauguma jūsų rankdarbių perkama dovanoti, elektroninės parduotuvės lankytojams galite pasiūlyti kūrinių filtravimą pagal dovanos gavėjo charakteristikas, kaip tai padarė „I want on of those“

Pavyzdžiui, siūloma pasirinkti, kas yra dovanos gavėjas: jūsų bendradarbis, mama, brolis ir pan. Taip pat reikia apibūdinti dovanos gavėjo asmenybę: sportiškas, virtuvės maestras, dizaino guru, mažas vaikas, nuotykių ieškotojas ir pan. 









Akį traukiantys mygtukai 

Svetainėje „Nest of Posies“ lankytojui leidžiama pasirinkti, kur norėtų jis apsilankyti: tinklaraštyje ar elektroninėje parduotuvėje. 


Įspūdingas ir išradingas kūrėjo prisistatymas 

Britė mados tekstilės dizainerė Ruth Bridgeman įkūrė įmonę „Ruth Cross“. Kūrinių potencialių pirkėjų smalsumas tenkinamas aprašant įmonės istoriją: pradedant nuo autorės gimimo, tęsiant apie dizaino ir verslo studijas, dalyvavimą parodose, įvairių kolekcijų kūrimą, dalyvavimą projektuose. Tokių duomenų pateikimas kūrinių autorę pristato kaip profesionalę, nuolat tobulėjančią, aktyviai įsitraukiančią į kūrybinę veiklą. 


Taip pat pateiktas publikacijų, kuriose skelbtos Ruth Bridgeman kūrinių nuotraukos, sąrašas. Pavyzdžiui, patalpinta rankomis apmegztos kėdės nuotrauka, pasirodžiusi „Textile Forum“: 


Trumpai ir vaizdžiai pristatomi pagrindiniai kūrėjos projektai. Du iš jų: pirštinės, kurias filmuose „Saulėlydis“ ir „Jaunatis“ dėvėjo pagrindinė aktorė, ir apmegzta raganosio galva, kuri puikuosis ant „Living Etc“ viršelio. 




Rankdarbių stilių atitinkantis rankdarbių pristatymas 

Donna Wilson įkūrė savo įmonę po to, kai dailės koledže baigiamajam darbui sukūrė megztus gyvius ir juos sėkmingai pardavė. Nuotaikingi kūriniai pristatomi nuotraukose ir nurodant jų vardą-pavadinimą. 



Pasirinkus rankdarbį, jis pristatomas „išsamiau“: nurodomi jo pomėgiai ir nemėgstami dalykai. Pavyzdžiui, Didysis Tedas mėgsta sumuštinius su sūriu ir raugintais agurkais ir labai nemįgsta apsipirkinėti. Taip sukuriamas charakteringo ir vertingo kūrinio įvaizdis, kai nurodomi ne tik techniniai kūrinio parametrai. Tokie papildomi aprašymai prideda rankdarbiui vertės – D. Wilson šiuos aprašymus itin pabrėžia, todėl kaina tampa mažiau pastebima, o kūrinio idėja – išskirtiniais bruožais pasižymintis, malonius jausmus skatinantis rankdarbis – išryškėja. Be to, toks rankdarbių pristatymo būdas tarsi skatina parduotuvės internete lankytojus neskubėti, paskaityti visų patikusių rankdarbių aprašymus ir palyginti... jų charakterius, asmenybes! Ne kainą. 



Kūrėja taip pat pristato 2011 – 2012 katalogą, kurį galima atsisiųsti PDF formatu ir peržiūrėti kolekciją. 

Keli puslapiai iš Donnos Wilson 2011 - 2012-ųjų kūrinių katalogo

Šie pavyzdžiai parodo tik nedidelę dalį galimybių ir sumanymų, kuriuos įgyvendinus pirkėjams jūsų rankdarbių pirkimas taptų dar įdomesnis. Kūrinių katalogai, aprašymai, informacija apie save lankytojams parodo, jog kūrėjas yra išskirtinis, jo rankdarbiai – ilgo ir nuoseklaus, apsvarstyto darbo vaisiai.

Vilija Butėnienė


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...