Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2011 m. rugsėjo 14 d.

Ekologiška pakuotė rankdarbiams




Įvairiuose verslo sektoriuose maždaug dešimtmetį nuolat plinta iniciatyva kurti ekologišką pakuotę produktams. Ekologiška pakuotė nekenkia aplinkai, taip pat palankiai veikia prekės ženklą: aplinka besirūpinantys pirkėjai palankiai vertina tokį organizacijų sprendimą. Tokių pakuočių dizaino idėjos – pačios įvairiausios. 




Vienetiniams rankų darbo drabužiams sukabinti dera stilinga kartoninė pakaba, ant kurios galima nurodyti kūrėjo kontaktus. 


Pasiūlytas itin natūralus rankų darbo sojų vaško žvakių laikiklis iš kokoso lukšto. Toks laikiklis-pakuotė lengvai plūduriuoja vandenyje, todėl gamintojai tikisi, jog žmonėms patiks tokiomis žvakėmis puošti vonias ir tvenkinius. Labai svarbu, jog tokios pakuotės savybės ir vartojimo galimybės būtų nurodytos potencialiems vartotojams. 


„Innovation Playground“ siūlo iš kokosų lukštų pagamintas detales pakuotei kurti. Ant lukšto paviršiaus pavaizduojamas piešinys; pakuotė dėl specialios konstrukcijos gali būti panaudota kaip prieskonių dozatorius. Tokia riešuto kevalo dėžutė gali būti pritaikyta tiek prabangiam, vertingam rankdarbiui pakuoti, tiek kaip atskiras kūrinys. 



Paprasta ir elegantiška pakuotė iš vieno popieriaus lapo: ketursienė piramidė. Tinkama smulkiems rankdarbiams pakuoti. 
Originali pakuotė-laikiklis: fiksuojamas ir reguliuojamas laikiklio plotis, mažos popieriaus sąnaudos, taip pat galima vartoti kelis kartus, kol visiškai susitrina. 


Fotografė C. Ghetes sukūrė vokelius ir dėžutes iš perdirbto popieriaus, savo logotipą atspaudė ant rankų darbo popieriaus. Vokelius galima naudoti rankdarbiams pakuoti, taip pat – cd apie jūsų rankdarbius talpinti.


Beje, kuriant tokią pakuotę, galima pasvarstyti ir apie kelis rankdarbius iš pakartotinai naudojamų atliekų: 




Vilija Butėnienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...