Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2011 m. birželio 27 d.

Tinklaraštis apie jūsų rankdarbius


Interneto svetainės, kurioje galima peržiūrėti jūsų rankdarbių nuotraukas arba užsisakyti rankdarbių, nebepakanka. Žmonės mėgsta kintantį turinį: naujienos apie jūsų kuriamus rankdarbius, naujos nuotraukos, naujų gamybos technikų aprašymas sukelia smalsumą ir skatina žmones reguliariai lankytis jūsų tinklaraštyje ir domėtis rankdarbiais. Kadangi tokiu būdu tapsite žinomesni, lankytojų arba pirkėjų srautai taip pat didės.

Tinklaraštį galima susikurti tokiose interneto svetainėse kaip Blogger.com, WordPress.org, Blogr.lt, Blogas.lt ir kitose. Reikėtų pasirinkti originalų ir su jūsų rankdarbiais susijusį tinklaraščio pavadinimą.

Tinklaraštis skirtas komunikacijai su potencialiais rankdarbių pirkėjais palaikyti ir plėtoti. Kadangi tinklaraščio esmė – reguliariai papildomas jo turinys, išreiškiamas asmeninis požiūris, pasidalijimas naujienomis, potencialūs pirkėjai nuolat žino, ką planuojate sukurti, kuriose mugėse dalyvauti ir panašiai. Tinklaraščio nauda rankdarbių kūrėjui – geriau paieškos sistemose (tokiose kaip Google) randama rankdarbių interneto svetainė, kadangi tinklaraščio turinys yra glaudžiai susijęs su kuriamais rankdarbiais (vartojama daug raktinių žodžių). Didesnis matomumas paieškos sistemose lemia didesnį interneto svetainės lankytojų srautą.

Paieškos sistemose geriau randami tie tinklaraščiai, į kuriuos pateikiamos nuorodos susijusiuose tinklaraščiuose. Pavyzdžiui, nuoroda į jūsų tinklaraštį apie papuošalus pateikta kitame tinklaraštyje, kuriame rašoma apie veltinius auskarus. Kadangi abiejų tinklaraščių temos yra susijusios, jūsų tinklaraščio reitingas Google didėja dėl populiarumo. Taigi potencialiems rankdarbių pirkėjams ar galerijos lankytojams tampa lengviau rasti jūsų rankdarbius paieškos sistemose. Abiejų tinklaraščių populiarumą galima didinti apsikeičiant nuorodomis. Bet tik tu atveju, jei jų turinys yra panašus – rankdarbių kūrimas, prekyba, eksponavimas. Be to, nuoroda į jūsų svetainę ar tinklaraštį, esanti didesniuose, daugiau lankytojų sulaukiančiuose tinklaraščiuose gali būti vertingesnė nei nuoroda, patalpinta keliuose smulkiuose tinklaraščiuose.

Štai keli lietuviški rankdarbių tinklaraščiai, kurie įtraukti į „Populiariausių tinklaraščių Lietuvoje“ sąrašą (2011 birželio 27 d. duomenys):

Origami blogas

Rankdarbiai24

(Tiesa, tinklaraščių nurodyta daugiau – 5, tačiau tikrąjį rankdarbių tinklaraščio apibūdinimą atitinka tik pastarieji du.)


Vilija Butėnienė

Šaltiniai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...