Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2011 m. gegužės 30 d.

Kelios rinkodaros idėjos rankdarbių verslui

Ar renkatės įvairius būdus, kad pristatytumėte savo kūrinius būsimiems pirkėjams? Šiame straipsnyje pateiktos idėjos reikalauja kūrybiškumo, tačiau nėra brangios. Kad jūsų rankdarbių verslas būtų konkurencingas ir sėkmingas, laiko rinkodaros idėjoms įgyvendinti reikėtų skirti kasdien.

Patys dėvėkite savo rankdarbius. Jei gaminate papuošalus, dėklus mobiliesiems telefonams ir panašius rankdarbius, kur nors eidami patys juos dėvėkite, neškitės kartu. Per įvairias šventes namus puoškite savo sukurtais rankdarbiais – staltiesėmis, pagalvėmis. Praverstų turėti vizitinių kortelių, kad galėtumėte jų padalinti, jei aplinkiniai pasiteirautų ar pagirtų šiuos kūrinius.

Nuolat turėkite vizitinių kortelių. Vizitinės kortelės reikalingos ne tik mugėse dalyti pirkėjams, bet ir kitose vietose, kuriose lankotės – kirpyklose, mažose parduotuvėse, mokymo įstaigose. Tai būdas, skirtas pritraukti naujų pirkėjų ir pakviesti esamus pirkėjus pirkti pakartotinai.

Pagaminkite reklaminių lankstinukų. Sukurkite patrauklių lankstinukų su jūsų rankdarbių nuotraukomis, gerai matomu interneto svetainės adresu, elektroniniu paštu ir kita svarbia informacija. Paieškokite įvairiose miesto vietose esančių skelbimo lentų (prekybos centruose, mokyklose ir kt.) ir prisekite savo lankstinuką.

Junkitės į rankdarbių gamintojų bendruomenes. Paieškokite bendraminčių vietovėje, kurioje gyvenate; internete taip pat yra įvairių bendruomenių, besidominčių rankdarbių gaminimu. Galėsite patobulinti rankdarbių kūrimo techniką, gauti įvairių patarimų iš labiau patyrusių rankdarbių gamintojų, patys pateikti idėjų ir pasiūlymų.

Sukurkite specialų elektroninio pašto parašą. Elektroninio pašto parašas bus automatiškai prirašomas kiekvieno jūsų siunčiamo laiško pabaigoje. Jame galite pateikti trumpą aprašymą, logotipą, nuorodą į savo interneto svetainę. Kasdien siųsdami elektroninius laiškus, didinate galimybę, jog apie jūsų rankdarbius sužinos vis daugiau žmonių.

Praneškite apie save spaudai. Parenkite straipsnį apie savo rankdarbius, pabrėžkite jų išskirtines savybes. Išsirinkite leidinį, kurį, jūsų nuomone, skaito galimi rankdarbių pirkėjai, žmonės, besidomintys rankų darbo gaminiais.

Bendradarbiaukite su kitais rankdarbių gamintojais. Kartu su kitais rankdarbių gamintojais dalyvaukite mugėse, organizuokite reklaminę kampaniją – tokiu būdu pritrauksite daugiau žmonių, o išlaidos bus mažesnės. Galite aptarti bendrą reklamą laikraščiuose ar internete; straipsniai didesniuose šalies dienraščiuose gali būti per brangūs vienam rankdarbių gamintojui. Taip pat vienas rankdarbių gamintojas, siųsdamas užsakymą pirkėjui, gali pridėti kito rankdarbių gamintojo reklaminį lankstinuką.

Dalyvaukite labdaros renginiuose. Kelis rankdarbius parduokite labdaros renginiuose: pristatysite savo kūrinius renginių lankytojams, sukursite teigiamą įspūdį.

Padarykite, jog jūsų šeimos nariai ir artimieji pristatytų jūsų rankdarbius. Padovanokite savo rankdarbių artimiesiems – taip sudarysite galimybę dar daugiau žmonių pamatyti jūsų kūrinius.

Supažindinkite kitus su rankdarbių gamybos technika. Parašykite straipsnių apie tai, kaip gaminate savo rankdarbius, pateikite schemų ar nuotraukų. Straipsnio pabaigoje pateikite nuorodą į savo interneto svetainę.

Dalyvaukite konkursuose. Pasidomėkite, kokie rankdarbių dizaino konkursai vyksta ir pateikite savo rankdarbius – taip sulauksite visuomenės dėmesio.

Įtraukite duomenis apie savo rankdarbius į atitinkamos srities katalogus, taip padidinsite galimybę rasti informaciją apie jus ir pritraukti tikslinę rinką.

Mokykite kitus gaminti rankdarbius, pavyzdžiui, mugių metu. Kadangi ne tik išmanote gamybos techniką, bet galite to išmokyti ir kitus, būsite laikomas tos rūšies rankdarbių gamybos ekspertu.

Taigi pasirinkite patikusias idėjas ir įgyvendinkite jas. Stebėkite, kaip kiekviena iš jų didina pirkėjų skaičių ar interneto svetainės lankytojų srautą. Galbūt jums nėra būtina įgyvendinti visų idėjų, o pakanka rasti tinkamiausią kelių idėjų derinį.


Vilija Butėnienė

Šaltiniai

12 Free and Low Cost Ways to Market Your Craft Business

Free Marketing Ideas for Craft Selling Businesses

Handmade Craft Marketing Ideas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...