Kaip pristatyti save rankdarbių rinkoje?

Padidinti savo, kaip rankdarbių kūrėjo, žinomumą, galima 5 etapais. Vienas iš jų – nuolatiniai pranešimai apie jūsų kūrybą spaudoje. Priežasčių, kodėl apie jus turėtų parašyti žurnalistai, nemažai...

Kaip tinkamai aprašyti rankdarbį?

Geras rankdarbio aprašymas įtikina potencialius pirkėjus įsigyti rankdarbį. Jis ypač svarbus prekiaujant internete, kadangi elektroninės parduotuvės lankytojai neturi galimybės asmeniškai apžiūrėti rankdarbio.

Rankdarbių mugė: prieš ją ir jos metu

Kokius veiksmus atlikti, į ką atkreipti dėmesį dalyvaujant rankdarbių mugėje? Apsisprendus dalyvauti mugėje ir iki jos pradžios likus 1 – 2 mėnesiams, reikėtų...

Kas sudaro rankdarbių kainą?

Tam tikrais atvejais atsiranda prieštaringumų tarp stipraus kūrėjo emocinio ryšio su rankdarbiais ir būtinybės įvertinti rankdarbius pinigais. Kartais tokie prieštaringumai nulemia, jog rankdarbiams nustatoma per didelė arba per maža kaina.

Kaip sudominti rankdarbių pirkėjus?

Klausykite pirkėjų. Klauskite jų nuomonės dėl naujų rankdarbių dizaino, išklausykite jų pageidavimus. Būkite kantrūs ir maloniai patarkite, padėkite visiems pirkėjams...

2011 m. rugpjūčio 23 d.

Tendencija: Lietuvos vėliavos spalvų rankdarbiai?


Artėjant Europos vyrų krepšinio čempionatui, verslininkai sparčiai reagavo į situaciją ir krepšinio sirgaliams pasiūlė įvairios atributikos: prekybos centrai „Maxima“ organizuoja projektą „Sirgalizacija“, „Iki“ siūlo surinkti medalių kolekciją, pradėjo veikti patriotine vadinama elektroninė parduotuvė „Trys milijonai“ ir daug kitų, siūlančių lietuvišką atributiką. Nors teigiama, jog labiausiai perkami marškinėliai ir kepuraitės, tikimasi sudominti ir amuletais, kaukėmis, suvenyrais. Beje, internetinė rankdarbių priemonių parduotuvė „Kasiulai.lt“ pasiūlė specialias schemas krepšinio sirgalėms. O kaip krepšinio čempionatui ruošiasi Lietuvos rankdarbių kūrėjai? 

Rankdarbių kūrėja Evelina siūlo visą kolekciją Lietuvos vėliavos spalvų rankdarbių: auskarus, apyrankes, kaklo, raktų ir mobiliųjų telefonų pakabukus. 

Lietuvos vėliavos spalvų rankdarbiai

Lietuvos vėliavos spalvų auskarai

Lietuvos vėliavos spalvų auskarai

Ši kūrėja – viena aktyviausiai platinanti krepšinio sirgaliams skirtų rankdarbių nuotraukas ir aprašymus: apie juos paskelbė keliuose forumuose, taip pat surengė „Lietuviškos atributikos vakarą su „Evelinos papuošalais“, kurio metu buvo galima įsigyti patikusių papuošalų, laimėti dovanų kuponą. Įvykusio renginio aprašymą galite peržvelgti čia. Be to, su rankdarbiais susijęs renginys padeda ne tik pasiūlyti lankytojams savo kūrinius ir juos parduoti, bet ir pristatyti save, garsinti savo vardą, padalyti vizitines korteles. Apie rankdarbių verslo renginius ir vizitines korteles esu rašiusi anksčiau, apie tai galite paskaityti čia ir čia

Atributikos sirgaliams taip pat siūlo nertų rankdarbių autorė, užduodama klausimą: „Sirgalizuojamės?“ Geltonai, žaliai ir raudonai margintą kolekciją sudaro pakabukai raktams ir telefonams, auskarai. Šiuos teminius papuošalus siūloma pirkti populiariame Lietuvos skelbimų portale.

Lietuvos vėliavos spalvų rankdarbiai

Lietuvos vėliavos spalvų rankdarbiai

Lietuvos vėliavos spalvų rankdarbiai 

Auskarus net su dviem valstybinėmis vėliavomis tikriems sirgaliams siūlo „O. R. Deko“. 

Lietuvos vėliavos spalvų auskarai

Veltinių kūrėja ant suvenyrinių veltinio šlepečių pavaizdavo Lietuvos teritoriją ir nuspalvino ją valstybinės vėliavos spalvomis. 
Lietuvos vėliavos spalvų veltinio šlepetės

Interneto svetainėje „Veltinis.lt“ demonstruojama sirgaliams skirta interjero detalė. 

Lietuvos vėliavos spalvų rankdarbiai

Sirgaliams taip pat siūloma apyrankė iš karoliukų su priderintu žaismingu aprašymu

Lietuvos vėliavos spalvų apyrankė

Įvairių rankų darbo papuošalų su Lietuvos Trispalve pasirodė ir kituose portaluose: „Mano drabužiai.lt“, „Begis.lt“: 


Lietuvos vėliavos spalvų auskarai

Kaip matyti, rankdarbių kūrėjos atsižvelgia į rinkoje egzistuojančias tendencijas, įvairiai ir išradingai pritaiko Lietuvos simboliką, tačiau šis reiškinys nėra masinis. Sirgaliams skirtų papuošalų kainos svyruoja nuo 4 iki 20 litų. 

Gal jūs esate pastebėję daugiau Lietuvos Trispalvės spalvų derinio naudojimo rankdarbiuose? Gal patys kuriate tokius rankdarbius? Kokia jūsų nuomonė apie šią tendenciją? Ar pelningi tokie rankdarbiai pasibaigus krepšinio čempionatui? Kokiomis progomis, kokių renginių metu dar galima siūlyti tokių kūrinių? Ar jie patrauklūs užsieniečiams, užsienyje gyvenantiems lietuviams?


Vilija Butėnienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...